9. června 2017 • 04:57

Co se děje s Ödegaardem? Real mi pořád věří, tvrdí norský talent

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hodně fanoušků na něj zapomnělo. Mnoho z nich ho navíc považuje za velký úlet. Záložník Martin Ödegaard už skutečně není zázračným patnáctiletým klukem, ale odepisovat ho je ještě předčasné. Na hostování v Nizozemsku konečně pookřál a věří si. „Udělal jsem správný krok,“ tvrdí mladý Nor. Jak to s ním bude dál?



Martin Ödegaard odešel do nizozemského Heerenveenu v lednu. Poprvé od přestupu do Realu Madrid tak dostal příležitost hrát pravidelně dospělý fotbal. V lize zasáhl do šestnácti zápasů, desetkrát byl v základní sestavě. K tomu přidal jedno utkání v poháru.

„Potřeboval jsem hrát na nejvyšší úrovni. Kdybych to nechtěl, zůstal bych v Madridu,“ prozrazuje Ödegaard. V Realu nastupoval totiž jen za třetiligovou rezervu. Zároveň ale trénoval s těmi nejlepšími. „To byla velká škola,“ uznává.

Přesto si Ödegaard hostování pochvaluje. „Cítím, že jsem udělal správné rozhodnutí. Heerenveen jsem si vybral sám a Real mě v tom podpořil,“ říká Nor. V Nizozemsku si připsal 1 gól, 3 asistence a pro své spoluhráče vytvářel pravidelně šance.

Na herní vytížení si Ödegaard nemůže stěžovat
Na herní vytížení si Ödegaard nemůže stěžovat

Osmnáctiletý kreativní záložník tak nevzdává, že se jednou v Realu prosadí. „Dohodli jsme se, že ještě rok zůstanu v Heerenveenu. Real ale sleduje mé výkony a stále mi věří. Chtějí do mně nadále investovat,“ odhaluje Ödegaard.

„S trenérem Zinedinem Zidanem jsem mnohokrát nemluvil, ale jsem pravidelně v kontaktu se šéfem skautů Realu. Chodí se dívat na moje zápasy a pozorně mě sledují,“ dodává záložník, kterého nadchlo vítězství madridského klubu v Lize mistrů.

To je mimochodem krásný příklad toho, že to Ödegaard nemá a nebude mít snadné. Vždyť do sestavy Realu se v sezoně nevešel například James Rodríguez, ve finále Ligy mistrů dokonce putoval na tribunu.

„Strašně rád bych dostal více šancí v Realu, ale věděl jsem, že to bude extrémně těžké. Ničeho ale nelituji, bylo úžasné trénovat vedle hráčů, které jsem předtím viděl jen v televizi,“ zakončuje obdivovatel Cristiana Ronalda.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud