14. listopadu 2017 • 14:50

Obří hala, laboratoř, analýza každého kroku. To je unikátní akademie

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Evropě jde o naprosto unikátní zařízení. Možná i na celém světě se nenajde nic podobného, co nabízí akademie Red Bull Salcburk. Mladí sportovci mají k dispozici sedm fotbalových hřišť včetně umělé trávy a vyhřívaných povrchů či dvě ledové plochy. Samotnou chloubou je pak kryté fotbalové hřiště uvnitř obrovské haly. V areálu jsou také další moderní vymoženosti, téměř každý krok akademiků je pak možný analyzovat.



Sedm fotbalových hřišť, šest venku, jedno pod střechou. Dvě kryté hokejové haly. Dětský fun park s kladinkami a lanovými prolézačkami. Beachvolejbalové kurty. Třípatrová budova ve tvaru notně protáhlé jedničky s lékařsko-fyzioterapeutickým centrem, posilovnou, šatnami, regenerační linkou, obří tělocvičnou, internátem, hotelem, jídelnou.

To vše nabízí sportovní akademie na okraji rakouského Salcburku.

V Evropě jde o zcela unikátní zařízení. „V Rakousku jsem už byl v několika tréninkových centrech, ale něco takového jsem nikdy předtím neviděl,“ říká Sascha Marth, trenér brankářů v akademii.

Pýcha akademie RB Salcburk? Obří fotbalová hala
Video se připravuje ...

Mladí sportovci mají k dispozici různá moderní zařízení. Hokejisté mohou používat bruslařské pásy z umělého ledu nebo trenažér střelby. Většina vymožeností je prošpikována kamerami, všechno je možné hned do detailu analyzovat.

Velkou chloubou je pak fotbalové hřiště ukryté v hale. Ne nafukovací, ale klasické. „Když jsem sem přišel poprvé a akademii si prohlédl… Všechno pro mě bylo super, všechno moc pěkné na pohled. Ale když jsem pak přišel do fotbalové haly, byl to úplný wow efekt. Proto jsem ji popisoval jako takovou menší pozoruhodnost,“ vzpomíná na samotný začátek Marth.

V salcburském areálu najdeme také lékařskou laboratoř k testování, dobře vybavenou posilovnu nebo dokonce psychologickou kliniku. Do jídelny nesmí nikdo s telefonem, v bundě nebo s čepicí. Stravu jim hlídá výživový poradce.

Pro vedení akademie je důležité i vzdělání. Sportovci mají k dispozici i vychovatele nebo pedagogické pracovníky, kteří se o ně starají. „Musíme také rozvíjet jejich osobnost. V případě, že kluci nakonec nezvládnou profesionální kariéru, musejí být připraveni na život,“ uzavírá Marth.

RB Salcburk má akademii, která předběhla dobu. Tady rostou hvězdy
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud