25. června 2011 • 19:09

Baník zničil slovenského vicemistra Senici

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Ostravy rozstříleli v první letní přípravě slovenského vicemistra Senici 4:1. O góly Baníku se zasloužili Šenkeřík, Greguš, Ferenčík a Hušbauer, Vaněk navíc orazítkoval břevno.



Fotbalisté Ostravy rozstříleli v první letní přípravě slovenského vicemistra Senici 4:1. O góly Baníku se zasloužili Šenkeřík, Greguš, Ferenčík a Hušbauer, Vaněk navíc orazítkoval břevno.

Po bídné jarní prvoligové části byl Baník v první půlhodině k nepoznání. Technickým a kombinačním fotbalem držel účastníka Evropské ligy pod tlakem, který už ve druhé minutě vyústil ve vedoucí gól: parádní bombou z dálky skóroval Šenkeřík.

Ostrava hrála s chutí a měla další šance. Zajímavé momenty na pravé straně ukázal záložník Tomanica, který je na Bazalech na testech ze Žiliny. Šenkeříka vychytal Bolek, do sítě se po rohovém kopu z dorážky trefil až Greguš. Pak už se začal prosazovat i slovenský celek koučovaný Stanislavem Grigou, dvě příležitosti však spálil exjablonecký Valenta.

Baník poslal do druhé půle zbrusu novou jedenáctku plnou mladíků a ta přenechala iniciativu soupeři. Kroupa z opakované penalty snížil, ale na to rychle odpověděl Ferenčíkem a skóre uzavřel přízemní střelou z dvaceti metrů Hušbauer. Břevnem ještě z dálky zatřásl Vaněk.

"Byla to sice jen příprava, ale hráči odvedli velmi disciplinovaný a koncentrovaný výkon. Mám radost, že plní a chápou to, na čem pracujeme v tréninku a co chceme hrát. Dneska nám chyběli Řezník a Zawada, ve druhém poločase proto byla sestava na krajích improvizovaná, ale zase jsme to odehráli s velkým důrazem ve středu hřiště," řekl novinářům trenér Karol Marko.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud