29. května 2007 • 00:00

Jankulovski slavil, ale už myslí na Wales

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

Marek Jankulovski zažil ve středu při výhře v Lize mistrů ty nejkrásnější okamžiky kariéry. Užil si pak následných oslav, ale už se plně koncentruje na utkání ve Walesu.



Fotbalový reprezentant Marek Jankulovski se těsně před koncem sezony z krásného snu probouzí do reality všedních dnů. Třicetiletý obránce ve středu jako třetí Čech v historii pozvedl nad hlavu pohár pro vítěze Ligy mistrů, a pak se v italském městě oddával velkolepým dvoudenním oslavám. Ale ještě musí zvládnout jednu důležitou povinnost. V sobotu uzavře pro sebe veleúspěšný fotbalový ročník ve Walesu, kde chtějí reprezentanti udělat v evropské kvalifikaci další krok za účastí na šampionátu v Rakousku a Švýcarsku. Jankulovski připustil, že jej události po slavném středečním vítězství Milána nad Liverpoolem uchvátily. "Nikdy jsem vlastně nic velkého nevyhrál a teď přišlo tohle. Bylo to to největší, co jsem kdy zažil. Byla to nádhera," popisoval na dnešní tiskové konferenci v Jablonci, kde se národní tým bude před čtvrtečním odletem chystat na zápas ve Walesu. Milánští fotbalisté se mohli se stříbrným pohárem těšit ještě dva dny po aténském finále a prý si jej užili dosyta. "Ve čtvrtek jsme jeli ukázat fanouškům pohár otevřeným autobusem na jedno náměstí, v pátek se zase slavilo na San Siru, kam přišlo asi šedesát tisíc lidí, fantazie. Byl jsem šťastný, že jsem u toho mohl být," líčil Jankulovski. S oslavami pak na čas skončil. "V neděli jsme hráli ligu v Reggině a navíc je přede mnou ještě Wales," připomněl zbývající fotbalové povinnosti. Zatímco v neděli v Reggině jej kouč AC Carlo Ancelotti stejně jako další opory šetřil, v sobotu ve Walesu by česká sestava bez jednoho ze svých tahounů vypadala nepatřičně. "Unavený sice po náročné sezoně docela jsem, ale do Walesu se dám dohromady a budu stoprocentně připravený," ujistil odchovanec ostravského Baníku, který si v Cardiffu může připsat jubilejní šedesátý reprezentační start. Výhra ve Walesu by pro něj byla tou nejlepší tečkou za vydařenou sezonou, v níž se stal pevnou součástí hvězdné milánské sestavy. "Nespadlo mi to do klína, ale jsem rád, že jsem zůstal. I když ta první sezona byla nesmírně těžká," vzpomínal Jankulovski na krušný první rok mezi milánskými hvězdami, kdy většinou sedával jen na lavičce náhradníků. Jankulovskému ale letošní ročník dal zabrat. I proto se těší, až po posledním utkání vyrazí za odpočinkem. "Dovolené se opravdu nemůžu dočkat, myslím, že si ji i zasloužím. A jsem rád, že bude letos i celkem dlouhá. Vyrazíme s rodinou někam k moři," plánoval.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud