Jakub Konečný
19. července 2015 • 18:00

Vácha pořádá kemp pro děti. Na Island se naštěstí neptaly, smál se

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to trend, který před lety odstartoval Petr Čech – a od té doby už našel spoustu následovníků. Posledním v řadě známých fotbalistů, kteří propůjčili své jméno letnímu fotbalovému kempu pro kluky i holky, je záložník Sparty Lukáš Vácha. „Spousta dětí se na kemp přihlásila, protože jsem jejich vzor,“ tvrdí reprezentant.



Jak jste přišel na nápad uspořádat v obci Ostrá fotbalový kemp pro malé děti?
„Můj kamarád Honza Syrový, který v Ostré hraje, přišel ještě s jedním tatínkem, jehož kluk je ve Spartě, že by chtěli zorganizovat fotbalový kemp. A já jsem souhlasil s tím, že tam přijedu. Až pak vznikl nápad, že by se tomu dalo mé jméno a že by se to udělalo naveliko a zviditelnilo a viděli bychom, jak by na to lidé reagovali. Jestli by vůbec nějaké děti chtěly přijet. A na první turnus jsme měli úplně plno."

Chtěl jste se v tomto ohledu vyrovnat Petru Čechovi nebo Markovi Matějovskému, kteří fotbalový kemp pořádají už dlouhou dobu?
„No tak Petr Čech to má na velké bázi už fakt dlouho, minulý rok jsem byl na kempu Máry Matějovského, který to má taky hodně zmáknutý, hodně práce mu tam odvede jeho brácha. Moc se mi to líbilo, ale není to o tom, že bych to chtěl mít lepší než Mára. Dělám to pro děti, které se nedostanou na známější kempy, mohou využít ten náš v Ostré. Není to žádné soutěžení, i když se samozřejmě všichni snaží dát dětem tu nejlepší péči, aby je to bavilo."

Pracují ve vašem kempu nějaká známá trenérská jména?
„Na zahájení přijel Petr Mikolanda, byl tam Mára Kincl a jsou tam i trenéři ze Sparty, kteří spolupracují s trenéry z Ostré. Je tak zajištěna provázanost s místním klubem. Doufám, že na příští turnus se mi povede přivézt i nějaké kluky ze Sparty, jsem předběžně domluvený s Mariem Holkem a Bořkem Dočkalem, počítám i s Romanem Bednářem a za gólmany s Milanem Švengerem."

Milan Baroš se přišel podívat na fotbalový kemp Lukáše Váchy
Milan Baroš se přišel podívat na fotbalový kemp Lukáše Váchy

Do Ostré jste se dostal ve čtvrtek, kdy jste měli jediný volný den. Bylo to náročné?
„Vyšlo to tak, že na zahájení jsem být nemohl, tak jsem dětem aspoň natočil promo video, jehož prostřednictvím jsem je na kempu přivítal a vysvětlil jim, jak to bude probíhat. Pak na návštěvu přijel Milan Baroš a další kluci z Mladé Boleslavi, bylo to naplánované tak, aby byla každý den na kempu nějaká osobnost. Já jsem se minulou středu vrátil ze soustředění a program mi dovolil, že jsem se tam mohl ve čtvrtek objevit, tak jsem dětem věnoval celý den. Absolvoval jsem s nimi dva tréninky, podepisoval jsem kartičky, bylo toho dost. Ale myslím, že se to povedlo a děti byly spokojené."

Na co se vás děti ptaly?
„Měly samozřejmě různé otázky – v jakých hraju kopačkách, jaký jsem dal nejhezčí gól kariéry, jaké to je reprezentovat, jak dlouho budu ve Spartě a tak dál. Ptaly se na zajímavé věci."

A přišla řeč i na vaši chybu v kvalifikačním zápase na Islandu?
„Ne, na to se nikdo nezeptal." (směje se)

Velký rozhovor s Lukášem Váchou najdete v pondělním vydání deníku Sport

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud