19. listopadu 2015 • 18:21

Kouč slávistek po postupu v LM: Holky si zaslouží jména na dresech!

Autor: iSport.cz, tb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nevídaný úspěch se podařil hráčkám pražské Slavie. V Lize mistrů žen se  dostaly už do čtvrtfinále, což se ženskému českému týmu povedlo jen jednouv historii. V roce 2005 stejné mety dosáhly rivalky ze Sparty. „Jsme hrozně šťastní jako tým, že jsme postoupili mezi osm nejlepších,“ rozdával úsměvy na všechny strany trenér slávistek Anton Mišovec.



Po domácí výhře 2:1 měly hráčky pražské Slavie k postupu blízko, ale v Rusku je nečekalo nic lehkého. Utkání se hrálo na umělé trávě a v příšerných klimatických podmínkách. V Permu během zápasu bylo až několik stupňů pod nulou. Přesto slávistky utkání zvládly a vybojovaly bezbrankovou remízu. „Obdivuju hráčky, že se vydaly ze všech sil a všem patří veliký poděkování za kvalitní reprezentaci klubu,“ prozradil pro slávistické klubové stránky.

I když jde o velký úspěch, kouč Mišovec svým hráčkám věřil, že jsou schopné to dokázat. „Když jsem klub skoro před třemi lety přebíral, tak jsem si vytyčil cíl čtvrtfinále Ligy mistrů. Tenkrát se to zdálo jako směšný cíl,“ rozplýval se nad splněným snem.

Evidentně dobře naladěný trenér Mišovec si nemohl výkon svých svěřenek vynachválit. „Zaslouží si jména na svých dresech,“ připomněl zvláštnost ženského fotbalu. Hráčky Slavie totiž nehrají se svými jmenovkami na zádech, tak jak je tomu zvykem u mužů.

Nezapomněl ani na příznivce Slavie. „Chtěl bych poděkovat všem lidem, co nám fandili. A vzkázat těm, co nám moc nefandili, že jsme aspoň udělali dobrou reklamu českému ženskému fotbalu,“ zakončil vzkazem pro fanoušky. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud