2. února 2016 • 18:40

Zima, déšť, hodně zápasů. Anglie pro Rosického není, tvrdí Vízek

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když Tomáš Rosický v roce 2006 kývl na nabídku Arsenalu, objevovaly se kromě nadšených ohlasů také spekulace, zda pro něho nebude ostrovní fotbal moc tvrdý. Španělsko by mu sedělo více, znělo z různých stran. Podobný názor zastává i bývalý reprezentant Ladislav Vízek. „Ukazuje se, že to byla pravda, že to pro něho není,“ říká 61letý internacionál. „Proto klobouk dolů, co tam dokázal,“ dodává.



Tak blízko to na jaře roku 2006 bylo. Kdyby tehdy námluvy mezi českým reprezentačním kapitánem a Atlétikem Madrid neztroskotaly na finančních podmínkách a Rosický stál za svým prvotním názorem, že chce přestoupit právě do španělské metropole, mohlo být třeba všechno jinak.

Místo toho ale „Malý Mozart“ jak se mu kdysi říkávalo, zvolil ochod do Anglie, kde jsou podmínky pro fotbal diametrálně odlišné od těch na Pyrenejském poloostrově a zápřah daleko větší. „Doktoři říkali, že anglická liga není pro něj, což byl i můj názor, když do Arsenalu šel,“ řekl Vízek ve svém pravidelném sloupku pro deník Sport.

„Anglie je na fyzičku náročná, hraje se třikrát týdně, jsou tam FA Cupy, Ligový pohár, všelijaký další poháry, to na jeho tělesnou konstrukci není,“ myslí si Vízek. „Tomáš je takový tintítko. Navíc je tam furt zima, hodně prší, to není klima pro něj,“ vyjmenoval bývalý hráč Dukly či francouzského Le Havre věci, které Rosickému zdraví rovněž nepomohly.

I přesto se český záložník statečně bil v dresu „kanonýrů“ a od roku 2006, kdy do londýnského klubu přestoupil, nastoupil ke 246 zápasům a vstřelil 28 gólů. Navíc si získal přízeň fanoušků, kteří si ho brzy oblíbili díky jeho přímočarému stylu hry.

„Ukazuje se, že byla pravda, že anglický fotbal pro něho není. Proto klobouk dolů, co tam dokázal. Fanoušci ho mají rádi, výrazný podpis tam určitě zanechal,“ tvrdí Vízek. „Mě ovšem Arsenal a vůbec nějaká Anglie nezajímají. Já ho potřebuju jako český fanoušek vidět na EURO,“ dodal.

Dny Tomáš Rosického v Arsenalu se chýlí ke konci
Dny Tomáš Rosického v Arsenalu se chýlí ke konci

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud