24. srpna 2016 • 08:00

Kloudova úspěšná série: titul z ME, stříbro z MS i vstup do Síně slávy

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český reprezentant ve footbagu Vašek Klouda opět potvrdil, že patří mezi absolutní světovou špičku. Mistr v kouzlech s míčkem u nohy nejdříve získal svůj 12. titul na mistrovství Evropy ve Frankfurtu, tento měsíc pak bral stříbro na mistrovství světa v Trnavě. Nakonec se Klouda dočkal další výjimečné pocity - vstupu do footbagové Síně slávy.



Na mistrovství světa se tentokrát ze zlata radoval Američan Evan Gatesman, který tak titul vrátil do zámoří po 14 letech. "Češi jsou ale footbagu skuteční mistři. Příští rok bude MS v Oregonu, kde se footbag vlastně narodil, tak doufám, že vrátím titul zpátky do Česka," říká Klouda.

Ještě víc ho potěšilo, že byl uvedený do Síně slávy footbagu. Takové ocenění totiž vyžaduje dlouhodobou snahu. "Splnil jsem podmínku 15 let aktivní propagace a tvory pro footbag. Má to pro mě velký význam," zdůrazňuje Klouda.

Kromě klasických footbagových akcí vystupoval Klouda během letošního EURO ve fotbale a také v nejsledovanější ruské talkshow Comedy Show. Do Ruska by se mohl vrátit opět za dva roky. "Když mě během evropského šampionátu viděli lidé z FIFA, řekli mi hned po vystoupení, že by byli rádi, abych vystupoval na MS 2018 v Rusku."

Podívejte se na Kloudovo vystoupení v pořadu Comedy Show ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud