12. října 2016 • 20:40

Parádní obrat, slávistky v Lize mistryň postoupily! Sparťanky vypadly

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalistky Slavie se jen tak nevzdávají! Na domácí půdě v odvetě Ligy mistryň sice prohrávaly s Apollonem Limassol 0:2, přesto nakonec předvedly parádní obrat a vyhrály 3:2. Nejdříve snížila Divišová, aby pak Svítková dvěma góly zařídila domácím postup do osmifinále. To fotbalistky Sparty nestačily na Twente a po prohře 1:3 vypadly.



Slavia v odvetě už prohrávala po 14 minutách 0:2. Jenže podobně jako v úvodním duelu ukázaly svěřenkyně trenéra Pavla Medynského bojovnost. Brzy snížila Divišová a ještě do poločasu srovnala Svitková. V tu chvíli ale stále postupoval tým z Kypru.

Jenže v 81. minutě faulovala Sidiraová a sudí ji vyloučil. Navíc nařízený přímý kop využila Svitková a svým druhým gólem v utkání vystřelila postup.

To Sparta potřebovala doma dohnat ztrátu 0:2 z prvního duelu a to se jí nepovedlo. V 28. minutě si totiž dala smolný vlastní gól Odehnalová a v tu chvíli potřebovaly ženy z Letné vstřelit k postupu čtyři branky. Daly však jen jedinou zásluhou Staškové. Čtvrthodiny před koncem pak dostala červenou kartu Ringelová a nizozemský celek využil přesilovou hru dvěma góly.

Vácha byl z Ligy mistryň nadšený. Holky jsou lepší než my, aspoň ji hrály, řekl
Video se připravuje ...

Odvetné utkání 1. kola fotbalové Ligy mistryň:

Slavia Praha - Apollon Limassol 3:2 (2:2)
Branky: 41. a 82. Svitková, 19. Divišová - 10. a 14. Wittemanová. ČK: 81. Sidiraová (Apollon). První zápas: 1:1, postoupila Slavia.

Sestava Slavie: Votíková - Chlastáková, Necidová, Budošová, Pincová (78. Tomášková) - Bartovičová - Divišová (66. Szewieczková), Pěničková (46. Krejčiříková), Svitková, Bartoňová - Kožárová. Trenér: Medynský.

Sparta Praha - Twente Enschede 1:3 (1:1)
Branky: 34. Stašková - 28. vlastní Odehnalová, 82. Jansenová. 89. Roordová. ČK: 75. Ringelová (Sparta). První utkání: 0:2, postoupilo Twente.

Sestava Sparty: Čejpová - Vyštejnová, Čulová (73. Ivanyšinová), Odehnalová, Kladrubská (70. Moťovská) - Mouchová (60. Stárová), Bertholdová, Wagnerová, Ringelová - Mocová, Stašková. Trenér: Janota.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud