15. prosince 2016 • 12:32

MŮJ PRVNÍ GÓL: V reprezentaci bodlem proti Ukrajině, vzpomíná Rezek

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nasbíral klubové zkušenosti z Ruska, Kypru a Číny. „Nejraději ale vzpomínám na všechny čtyři reprezentační góly,“ říká příbramský fotbalista Jan Rezek, účastník EURO 2012, jenž si za národní tým zahrál v 21 zápasech. „Hned první gól proti Ukrajině jsem vstřelil bodlem na zadní tyč. V dalším kvalifikačním zápase proti Litvě jsme měli nůž na krku, ale těžkou situaci jsme zvládli a dokonce jsem vstřelil dvě branky.“



„S fotbalem jsem začínal v Březnu u Chomutova. Přivedl mě k němu táta a dva starší bráchové. U nás v podstatě žádná jiná volba nebyla, protože jsme taková fotbalová rodina. Začal jsem v útoku, protože v klubu nebyli mladší žáci. Trenéři měli strach, abych toho moc nezkazil. Když jsem v klubu dál postupoval, zkusil jsem všechny posty kromě brankáře.

V útoku jsem střílel dost gólů. Po přesunu z útoku už jich tolik nebylo. Skoro celý dorostenecký věk jsem strávil ve středu zálohy nebo na krajích. Ve starším dorostu mě pan Cerman posunul opět dopředu a už mi to zůstalo.

Když jsem skončil v dorostu, přestoupil jsem do teplického béčka. Po půl roce jsem přešel do Chomutova, který byl tehdejší farmou Teplic a kde jsem si půl roku zahrál druhou ligu. V létě jsem nastoupil do přípravy s teplickým áčkem a zůstal tam.

Na první ligový zápas vzpomínám moc rád. Hráli jsme doma proti Českým Budějovicím a prohrávali 0:1. Já šel v poločase na hřiště a ve druhé polovině jsme otočili nepříznivý průběh a vyhráli.

MŮJ PRVNÍ GÓL: V reprezentaci bodlem proti Ukrajině, vzpomíná Rezek
Video se připravuje ...

První gól stál za to. Ve svém třetím ligovém startu jsem rozhodl zápas v Brně, když jsem vstřelil branku v devadesáté minutě na 2:1. Nedokážu si vzpomenout, jak přesně padl, ale vím, že mi nahrával Luděk Zelenka. Přistrčil mi míč mezi obránci, já šel sám na gólmana Přibyla a prostřelil ho. Poté jsem docela dlouho slýchával, že na této trefě měl hlavní podíl právě Luděk.

Nejdůležitější branky jsou ze zápasů, ve kterých o něco šlo. Například v dresu Sparty opět proti Brnu. Hráli jsme o titul. Po třech minutách na hřišti jsem proměnil penaltu a zvítězili jsme 1:0.

Nejraději ale vzpomínám na všechny reprezentační góly. Celkem byly čtyři. Hned první proti Ukrajině jsem vstřelil bodlem na zadní tyč. V dalším kvalifikačním zápase proti Litvě jsme měli nůž na krku, ale těžkou situaci jsme zvládli a dokonce jsem vstřelil dvě branky.

Nejvíc si cením účasti na mistrovství Evropy v Polsku a na Ukrajině. Považuji za opravdovou čest, že jsem tam mohl s klukama být. Fantastickým zážitkem bylo i čtvrtfinále proti Portugalsku, přestože jsme nakonec prohráli.

Co pro mě znamená gól? Je to radost se spoluhráči. Když je branka vítězná, tak následná oslava v kabině je ten nejúžasnější pocit. Fotbal pro mě znamená celoživotní lásku. Hraju ho od pěti let a je to jediné, co umím. Jak roky přibývají, zápasů přede mnou ubývá. Snažím se proto si fotbal stále užívat a dávat do něj všechno.“

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud