22. března 2010 • 13:50

Jak naložit s korupcí? Hašek to řekne zítra

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úterý 23. března je klíčovým dnem českého fotbalu. V pravé poledne zasedne Výkonný výbor ČMFS a jeho disciplinární komise, aby rozhodly, jak naloží s výsledky auditu po bývalém svazovém vedení. Navíc vyslechnou šéfa Bohemians Praha Karla Kapra, který tvrdí, že fotbalisté Sigmy Olomouc si v závěru loňské sezony koupili vítězství za 300 tisíc korun.



Údajná korupce, nelichotivý audit. To všechno se bude zítra na Strahově probírat. „Věřte, že 23. března seznámíme veřejnost s našimi dalšími kroky. Vyjádříme se ke všemu,“ sliboval před pár týdny předseda svazu Ivan Hašek. „Do té doby nebudeme nic komentovat,“ vždy dodával.

Výkonný výbor měl původně řešit především výsledky forenzního auditu, který si nechalo udělat nové svazové vedení po svém loňském zvolení. Jenže musí svůj program rozšířit o aktuální podezření, že závěr minulé sezony první ligy ovlivnila korupce.

Vše o korupci ve fotbale

Činovníci disciplinární komise proto nejprve vyslechnou šéfa pražského klubu Karla Kapra a pak předstoupí před členy výkonného výboru s návrhem, jak bude svaz postupovat.

"Až komise vyhodnotí vyjádření pana Kapra, předstoupí předseda komise Jiří Golda před výkonný výbor, aby se domluvil další jednotný postup," řekl agentuře ČTK mluvčí svazu Petr Svěcený.

Postup posléze představí vedení svazu i šéf disciplinárky na společné tiskové konferenci, která by měla začít v 17:30.

Předseda ČMFS Ivan HašekFoto Michal Beránek SPORT

Informace o možném podplácení přinesl v sobotním vydání deník Aha!, podle kterého byl výsledek zápasu Olomouc – Bohemians Praha v posledním kole minulého ročníku první ligy domluvený.

Hráči domácího klubu soupeři údajně zaplatili 300 tisíc korun, aby vyhráli a dostali se do předkola Evropské ligy. Olomoucké vedení to ale důrazné odmítlo.

Protikorupční policie začala případ údajného uplácení mezi hráči Bohemians Praha a Sigmy Olomouc prověřovat minulý týden.

"Byly zahájeny úkony trestního řízení," řekl mluvčí protikorupčních policistů Roman Skřepek s tím, že další podrobnosti policie sdělovat nebude. Dodal pouze, že v kauze nebyl zatím nikdo obviněn. Případ dozoruje olomoucké okresní státní zastupitelství.

Ivan Hašek osobně podpořil projekt nového stadionu v Ostravě
Ivan Hašek osobně podpořil projekt nového stadionu v Ostravě

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud