16. července 2011 • 11:02

Do Popradu míří další Češi, tentokrát mladíci

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejoví útočníci Štěpán Novotný a Jiří Sekáč míří na zkoušku do týmu nováčka Kontinentální ligy HC Lev Poprad. Uvedly to oficiální stránky klubu. Dvacetiletý Novotný působil v uplynulé sezoně v zámořské juniorské lize WHL v celku Swift Current Broncos a o rok mladší Sekáč v USHL v týmu Youngstown Phantoms.



Lev má i další dvě slovenské posily do defenzivy. Klub získal obránce Martina Štrbáka, který naposledy hrál v Dynamu Moskva, a Branislava Mezeie, jenž působil v Pardubicích.



Novotný zamířil za oceán už v roce 2005 ze Sparty. Hrál v USHL za Shattuck St. Mary's a Indianu, pak WHL za Kelownu a Swift Current. V uplynulém ročníku zaznamenal v 58 zápasech 40 bodů za 22 tref a 18 přihrávek. Sekáč odešel do zámoří před dvěma roky z Kladna, nejdříve hrál OHL za Peterborough a pak se přesunul do Youngstownu. V minulé sezoně si připsal v 58 zápasech 45 bodů za 18 branek a 27 asistencí.

Lev angažoval už devět českých hokejistů. V týmu kouče Radima Rulíka budou působit brankář Tomáš Duba, obránci Jiří Hunkes, Tomáš Klouček, Bohumil Jank a útočníci Stanislav Balán, Martin Chabada, Jaroslav Kristek, Václav Nedorost a Tomáš Netík.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud