22. srpna 2014 • 11:07

Dopadnou jako Lev? Vážné finanční problémy má i Novosibirsk

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Doněcku se nebude hrát kvůli situaci na Ukrajině. Pražský Lev po účasti ve finále Gagarinova poháru neměl dost peněz, aby pokračoval. Podobný osud může potkat Sibir Novosibirsk, který se má vážné finanční problémy. V nejhorším případě hrozí, že odstoupí z KHL.



KHL přibrala před další sezonou tři nové účastníky. Její řady rozšířily Jokerit Helsinky, Lada Togliatti a CHK Soči. O dva další kluby však zároveň přišla a tento počet ještě nemusí být konečný. O potížích Novosibirsku informoval ruský sportovní web R-Sport s odvoláním na zdroj dobře obeznámený se situací. Klub sám žádné takové zprávy nepotvrdil, ani nevyvrátil, reagoval však viceprezident KHL Dmitrij Kurbatov.

„Prezident KHL Alexandr Medveděv mluvil s Dmitrijem Bosovem, jedním z většinových vlastníků klubu, a jedná rovněž s guvernérem Novosibirského kraje Vladimirem Gorodeckým. Zástupci ligy byli ujištěni, že Sibiru zajistí dostatek financí a ten bude rozhodně schopen v KHL pokračovat,“ uvedl Kurbatov.

Tým, ve kterém v minulosti působili i čeští hráči, například Leoš Čermák, Michal Mikeska, Miloslav Gureň nebo v minulém ročníku Josef Hrabal, má podle zdroje R-Sportu velké potíže zejména kvůli nedostatečné podpoře ze strany krajských orgánů. Pokud se situace do začátku září nezlepší, Novosibirsk může přistoupit k úsporným opatřením.

Jednou z možností je prodej hráčů, přičemž v KHL by za tým nastupovali mladí odchovanci. Krajní variantou by bylo odstoupení ze soutěže.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud