Adam Sušovský
5. září 2015 • 18:45

Úleva pro Spartu: Byli jsme pod tlakem a zvládli jsme to, říká Réway

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Forhend, bekhend. Oba nájezdy provedl precizně. Martin Réway se dvakrát dostal do samostatného úniku a pokaždé jiným způsobem posadil brankáře na zadek. Sparta v hokejové Lize mistrů zvládla klíčovou bitvu s Ženevou a po domácím vítězství 5:2 se i díky němu těší z postupu do play off. „Byli jsme pod tlakem, ale zvládli jsme to na jedničku,“ liboval si Réway.



Poprvé jste obraně ujel už ve čtvrté minutě. Jak moc vás takhle brzký gól uklidnil?
Uklidnilo nás to, ale oni potom stejně dokázali vyrovnat z 0:2 na 2:2. Začali jsme zase od začátku a bylo to takové hektické. Naštěstí se nám podařilo dát rychle zpět na 3:2 a už jsme zápas kontrolovali.

Vítězný gól Buchteleho na 3:2 přišel jen 46 vteřin poté, co se hostům povedlo srovnat. Byl to zlomový bod zápasu?
Myslím, že jo. Sám vím, jak těžké to je, když musíte dohánět dvoubrankovou ztrátu. A když už si myslíte, že jste to zvládli a dostanete další střídání zase gól, je to hrozné na psychiku. Myslím, že to rozhodlo zápas.

Vy sám jste si dnes musel hodně věřit. Nejprve krásné zakončení forhendem, na 4:2 jste z nařízeného trestného střílení zvyšoval zase ukázkovou kličkou do bekhendu. Věděl jste, co uděláte?
U toho druhého gólu jsem to věděl. Při tom prvním to bylo hrozně narychlo, musel jsem puk zpracovávat na brusle. Od Jardy Hlinky to byla super přihrávka a já měl štěstí, že se mi podařilo ujet obránci. Jen jsem to tam pak nějak dával. U trestného střílení už jsem měl čas si to rozmyslet, a když jsem viděl, že je brankář vyjetý, hned jsem věděl, co udělám.

Ženeva pak za stavu 2:4 už pět minut před koncem sáhla ke hře bez brankáře, vnímali jste, že to soupeř ještě nevzdává?
Jo, viděli jsme to. Jim nic jiného nezbývalo, prohrávali o dva góly. Věděli, že když nevyhrajou zápas, nepostoupí. Neměli co ztratit.

Překvapilo vás, jak skupina nakonec dopadla? S Ženevou jste měli oba hladce postoupit, nakonec skupinu vyhrál norský Storhamar.
To tak bývá. Taky jsem si ale prvně myslel, že postoupíme my a Ženeva. Ten norský tým nikdo ani neznal, ale ukázali velkou touhu po vítězství a zaslouženě postoupili.

Cítili jste dneska, že hrajete o všechno a že by byl průšvih, kdyby Sparta nepostoupila ze skupiny?
Tlak si na sebe vytváříme jenom sami. Pokud nevyhrajeme, je to naše vina. Zkomplikovali jsme si to sami, když jsme doma dostali gól v poslední minutě s těmi Nory. Kdybychom v tom zápase bodovali, měli jsme postup téměř jistý. Dnes jsme pod tlakem byli, ale zvládli jsme to na jedničku. Za to jsem moc rád.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud