Martin Tomaides
13. února 2012 • 16:20

VIDEO: Drobný Sobotka bojuje v St.Louis, sestřelil i obra Thorntona

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pamatujete si na něj ještě? Vladimír Sobotka, drobný klučík s dětským obličejem, ve svých devatenácti letech odehrál parádní sezonu v dresu pražské Slavie a předpovídala se mu velká budoucnost. Další ročník už začínal v zámoří a českým fanouškům trochu zmizel z očí. Bodů teď tolik nesbírá, přesto má pevné místo v jednom z nejlepších týmů současné NHL.



Šikovný Sobotka v zámoří nabral svaly a vypiloval obrannou činnost. Díky těmto schopnostem teď v týmu St. Louis Blues tráví na ledě v průměru 16 minut na zápas.

Jednotka na oslabení se bez něj neobejde, pravidelně nastupuje také proti nejlepším útočníkům soupeře a znepříjemňuje jim život.

Ve statistice účasti na ledě si připsal třináct kladných bodů a z českých hráčů před ním je pouze Radim Vrbata.

Kanadských bodů nasbíral rodák z Třebíče zatím pouze 15, odvádí ale spoustu černé práce. A nezalekne se žádného soupeře. Přesně tak to předvedl v nedělním utkání proti San Jose.

Kapitán Sharks a kanadská hvězda Joe Thornton se proháněl okolo mantinelu, když si na něj počíhal český útočník a pěkně ostře ho přišpendlil na hrazení.

VIDEO: Takhle si Sobotka počíhal na Thorntona.


Přitom bývalý vítěz kanadského bodování NHL má pro svou velikost přezdívku "Jumbo Joe". Se 193cm a 107kg je o 13cm a 20kg těžší než český útočník.

St.Louis Blues se start ročníku nevydařil a v listopadu klub vyměnil trenéry. Davise Paynea nahradil Ken Hitchcock, vítěz poháru s Dallasem a trenér o kterém se ví, že si potrpí na poctivé hráče, jenž umí dobře bránit.

Vladimír Sobotka rozhodně patří k jeho favoritům. I díky skvělé hře do těla.

VIDEO: Sobotkův hit na Johna Scotta.Ten váží rovných 120kg.


VIDEO: O 10cm vyšší byl i Jordan Staal. Sobotka ho poslal k zemi.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud