17. srpna 2012 • 14:32

ANKETA: Kladno, Omsk, Rangers. Který dres slušel Jágrovi nejvíc?

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtyři byly v NHL, do pátého se chystá. Jeden oblékl v Čechách a jeden v Rusku, mihl se ale také v Itálii a Německu. Tak vypadá výčet klubových dresů, které přes hlavu přetáhl Jaromír Jágr. Vyberte, který českému hokejistovi nejvíce seděl. A šanci samozřejmě dostane i dres reprezentační.



FOTOGALERIE | Podívejte se, jak Jágrovi slušely jednotlivé dresy

Jágr je kladenský patriot.
Jágr je kladenský patriot.

Kladno (1988 - 1990, 1994/1995, 2004/2005)
V dresu Kladna ho objevil svět, už v osmnácti letech tam dokázal nasbírat 50 bodů v 51 zápasech. Poté se zde objevil krátce ještě během obou výluk v NHL, v současné době je majitelem klubu.

Jako Penguin sbíral nejvíce úspěchů.Foto Reuters
Pittsburgh Penguins (1990 - 2001)
Tady se z Jágra stala prvotřídní hvězda. Dva Stanley Cupy, několik individuálních trofejí, céčko na dresu. To jen malý výčet jeho úspěchů.

Washington Capitals (2001 - 2004)
Nejméně vydařená štace. V hlavním městě nedokázal podávat výkony, na které byli fanoušci zvyklí a po necelých třech sezonách a jen jedné sérii v play-off byl vyměněn do New Yorku.

V dresu Rangers drtil klubové rekordy.Foto Reuters
New York Rangers
(2004, 2005 - 2008)
Po výluce znovu dokázal ozářit NHL. V sezoně 2005/2006 skončil v kanadském bodování ligy těsně druhý, vytvořil ale klubové rekordy v počtu gólů (54) a bodů (123), které hráč nasbíral během jedné sezony.

Avangard Omsk
(2004, 2008 - 2011)
Jágrovi se dařilo i v Rusku. Byl tváři soutěže, získal si fanoušky i když s Omskem nikdy nedokázal vyhrát titul. Průměrně sbíral skoro bod na zápas.

Mezi Flyers skvěle zapadl a pomohl utvořit v týmu výbornou partu.Foto Barbora Reichová (Sport)
Philadelphia Flyers
(2011/2012)
O touze vrátit se do NHL se vědělo, že by ale Jágr šel do dresu rivala týmů ze dvou jeho nejúspěšnějších zámořských působišť (Pittsburgh, New York), s tím se nepočítalo. Jediná sezona v dresu Flyers byla pro Jágra ale nadmíru úspěšná. Sbíral body, dokázal, že i na přelomu čtyřicítky má stále co nabídnout.

Dallas Stars (2012-?)
Nová zkušenost čeká na Jágra v Texasu. Poprvé si zahraje v Západní konferenci, navíc v týmu, který se zatím trochu hledá a spíše než Stanley Cup bude úspěchem samotné play-off.

Český národní tým
Nejdříve to vypadalo, že by mohl po triumfu v Naganu s reprezentací skončit. Naštěstí to ale neudělal. Pro národní tým pokaždé odvedl stoprocentní výkon, bojoval, bodoval, motivoval spoluhráče. Dveře do reprezentace bude mít vždy otevřené.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud