6. března 2013 • 12:42

Voráček tečoval puk, ten nešťastně trefil soupeře pod oko

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Nepříjemný moment zažil v nočním utkání proti Philadelphii obránce Marc Staal, který hájí barvy newyorských Rangers. Puk vystřelený od modré čáry, lehce tečovaný Jakubem Voráčkem trefil člena velké hokejové rodiny přímo pod oko. "Byl to děsivý moment," řekl po výhře 4:2 spoluhráč Henrik Lundqvist a potvrdil, že myšlenky hráčů v modrých dresech mířily k obránci Staalovi.



Kritická situace se odehrála ve 46. minutě za stavu 3:2 pro domácí tým. Vyhráné vhazování Flyers vedlo ke střele finského obránce Kimma Timonena. Puk se lehce otřel o českého útočníka Jakuba Voráčka a sestřelil Staala.

To jak se Kanaďan svíjel na zemi dávalo jasně tušit, že je zle.

Na ledě se okamžitě objevila krev a na pomoc hned přispěchali spoluhráči i klubový lékař. "Všichni doufáme, že bude v pořádku. A taky, že nejde o to, čeho se obáváme," vykládal po duelu v šatně střelec domácího týmu Rick Nash a dával najevo strach o spoluhráčovo oko.

Situaci pořádně neviděl ani Staalův defenzivní parťák Daniel Girardi, jen prý slyšel úder puku do kolegova obličeje.

"Bylo vidět, jak moc ho to bolelo. Vážně pro nás bylo těžké soustředit se potom na zápas," řekl brankář Lundqvist, který pomohl třiadvaceti úspěšnými zákroky, pro nhl.com.

Obránce Marc Staal letos zatím odehrál všech 21 duelů a připsal si v nich dvě branky a devět nahrávek. Start té minulé sezony ale musel vynechat kvůli otřesu mozku. "Snad bude v pořádku, byl to totiž vážně ošklivý moment. Doslova nám to vzalo chuť do zápasu," soucítil s kamarádem kapitán Ryan Callahan.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud