3. ledna 2014 • 09:09

Neuvirth ve Washingtonu nechytá. Chci výměnu, hlásí jeho agent

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejsou to ani dva roky co se Washington zbavil brankáře Semjona Varlamova a dal tak Michalu Neuvrithovi najevo, že pozice klubové jedničky je jeho. Teď je ale všechno jinak. Prvním brankářem je Braden Holtby a během zranění českého muže s maskou zazářil německý nováček Philipp Grubauer. A pro rodáka z Ústí nad Labem najednou není v klubu prostor.



Michal Neuvirth se naposledy objevil na kluzišti NHL 29. listopadu proti Montrealu. Do akce se ale vůbec nedostal, protože během rozbruslení nešťastně stoupl na puk a poranil si achilovku. Hned následující den Capitals povolali Grubauera a ten během deseti utkání jen dvakrát prohrál v základní hrací době.

Pro nbcwashington.com se o situaci v brankovišti jasně vyjádřil Patrik Štefan, bývalý hokejista a v současné době také agent českého brankáře. "Tady není o čem mluvit, chci aby Michal odešel z Washingtonu," řekl třiatřicetiletý Štefan, který hokej hrál naposledy v sezoně 2007/2008.

Situace v brankovišti Captials je jasná, neotřesitelnou jedničkou je Braden Holtby, mladý a talentovaný kanadský brankář, jehož jméno se v kuloárech skloňuje i v souvislosti s OH v Soči. Grubauer zase přesvědčil, že dokáže v bráně kvalitně zaskočit. "A Michal poslední týdny jen seděl v hledišti a to není dobré ani pro něj, ani pro tým. Pořád má potenciál na to, aby byl v nějakém týmu NHL jedničkou," předkládá svůj názor Štefan.

Český brankář odchytal v dresu Capitals v letošní sezoně jen 7 utkání a vyhrál pouze 2 (poslední vítězství vychytal přesně před dvěma měsící). To všechno s průměrem 2,83 branky na zápas a procentuální úspěšností 91,2. V klubu z hlavního města USA nastupuje už šestým rokem, vidina světlých zítřků ale pomalu hasne. "Chci pro Michala nový start v jiném klubu," řekl jasně Štefan.

Neuvirth ale není jediný kdo chce odchod z Washingtonu. O pár týdnů dříve o přesun do jiného týmu zažádali český útočník Martin Erat a ruský obránce Dmitrij Orlov. Ani jeden z nich se necítil dostatečně herně vytížený. Oba ale v klubu stále působí.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud