20. dubna 2014 • 10:00

Málem ho zničili jako Hertla! Sobotka inkasoval tvrdý úder na koleno

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mračil se, i když mohl být šťastný. Trenér mužstva St.Louis Ken Hitchock dokázal naordinovat svým svěřencům takovou taktiku, že po dvou utkáních prvního kola play off NHL vedou nad obhájci Stanley Cupu z Chicaga 2:0 na zápasy. Drsná hra soupeře mu ale přidělávala vrásky. V zápase přišel totiž o kapitána Davida Backese a málem také o univerzála Vladimíra Sobotku.



Probíhala 54. minuta, hokejisté Blues se snažili dohnat ztracené vedení v utkání a kouč Hitchock poslal na led svůj útok štírků ve složení Vladimir Tarasenko - Vladimír Sobotka - Jaden Schwartz. Druhý jmenovaný právě křížil střední pásmo a vyhýbal se soupeři, najednou ale narazil. Nešetrně vystrčeným kolenem sestřelil českého hokejistu Bryan Bickell.

VIDEO: Sobotka se po střetu s Bickellem těžce zvedal

Rodákovi z Třebíče dlouho trvalo než se z ledu zvedl. A český fanoušek si určitě vzpomněl na listopadový střet Tomáše Hertla ze San Jose s Dustinem Brownem z Los Angeles. Ten totiž vypadal hodně podobně a nadějného nováčka vyřadil z větší části sezony. To Sobotka měl štěstí, zápas dohrál, dokonce pomohl připravit vítěznou trefu v nastavení.

Trenér Ken Hitchock na adresu svého pracanta po zápase pěl samou chválu. "Bylo neuvěřitelné, že dokázal zápas takhle dohrát. Dost mě to vyděsilo, doufám, že bude v pořádku a zítra bude schopen jít na led," řekl Hitchcock v rozhovoru pro TSN.

Backes sotva stál na nohou

To ale nebylo pro Blues všechno. Během Bickellova dvouminutového trestu přišli o svého kapitána Davida Backese, kterého brutální ranou ramenem do obličeje vyřadil obránce Brent Seabrook. Americký reprezentant se nejdříve vůbec nezvedal z ledu, jakmile se postavil na brusle, hned začal vrávorat. Celkem jasný příznak otřesu mozku.

"Jak myslíte, že mu je? Vůbec ne dobře. Teď ať si s tím poradí liga," vykládal Hitchcock. Na Seabrooka, který byl okamžitě z utkání vyloučen, čeká telefonické jednání s disciplinární komisí NHL a vzhledem k předchozí bezúhonnosti se očekává stopka na jedno či dvě utkání.

VIDEO: Backes byl po ráně hodně dezorientovaný

Jediné, co mohlo hokejisty St.Louis těšit bylo to, že vyloučení kanadského obránce dokázali využít k vyrovnání na 3:3 a ke konečné výhře 4:3 v prodloužení.

MATCH OVERVIEW LEGACY
19. 4. • 21:00
St. Louis Blues
St. Louis Blues
4:3
ONLINE
19. dubna
21:00
Chicago Blackhawks
Chicago Blackhawks
Góly

Domácí: 07:08. Porter, 19:59. Shattenkirk, 59:54. Tarasenko, 65:50. Jackman

Hosté: 37:25. Keith, 44:53. Seabrook, 46:38. Rozsíval

Sestavy

Domácí: Miller (Elliot) – Pietrangelo, Bouwmeester, Shattenkirk, Jackman, Polák, Leopold – Steen, Backes (C), Ott – Tarasenko, Sobotka, Schwartz – Reaves, Roy, Oshie – Cracknell, Lapierre, Porter.

Hosté: Crawford (Raanta) – Seabrook, Keith, Hjalmarsson, Oduya, Rozsíval, Leddy – Versteeg, Toews (C), Saad – Hossa, Handzuš, Sharp – Kane, Shaw, Bickell – Smith, Kruger, Bollig.

Rozhodčí

Meier, Sutherland – Cherrey, Kovachik

Stadion

Scottrade Center, St. Louis

VIDEO: Připomeňte si střet Hertla s Brownem

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud