29. září 2014 • 08:42

Mazanec byl poslán z Nashvillu na farmu, do AHL jdou i další 4 Češi

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový brankář Marek Mazanec byl poslán z přípravného kempu Nashvillu na farmu do Milwaukee. V kádru Predators zůstal spolu s Pekkou Rinnem Carter Hutton, v nižší AHL bude spolu s třiadvacetiletým českým gólmanem Magnus Hellberg.



Mazanec, který v roce 2013 pomohl Plzni k titulu v extralize, v minulé sezoně debutoval v NHL. Při zranění Rinneho odchytal 23 zápasů s průměrem 2,8 obdržené branky na zápas a s úspěšností zákroků 90,2 procenta. Dvakrát udržel čisté konto a byl vyhlášen nejlepším nováčkem listopadu.

V Milwaukee nastoupil Mazanec v 31 duelech základní části, měl průměr 2,44 gólu na utkání a úspěšnost 91,4 procenta. Ve třech duelech play off pak skončil s průměrem 3,03 branky na zápas a úspěšností 89,8 procenta. Nashville si jej vybral v roce 2012 v šestém kole draftu jako 179. hráče v pořadí.

Uher putuje do Wilkes-Barre

Útočník Dominik Uher byl poslán z přípravného kempu Pittsburghu na farmu do týmu Wilkes-Barre/Scranton. Jednadvacetiletý odchovanec Frýdku-Místku strávil v nižší AHL už minulé dvě sezony.

Penguins si vybrali Uhra v roce 2011 v pátém kole draftu jako celkově 144. hráče v pořadí. Do zámoří odešel už v roce 2009 z juniorského týmu Třince a tři roky působil ve Spokane ve WHL.

Za Wilkes-Barre nasbíral za dvě sezony v základní části AHL ve 121 zápasech 31 bodů za 11 branek a 20 asistencí. Ve 20 duelech play off přidal gól a tři přihrávky. V sezoně 2012/13 se krátce objevil i v ECHL v dresu Wheelingu.

Odchází i Kundrátek, Stránský a Bartošák

Na farmu putuje i čtyřiadvacetiletý obránce Tomáš Kundrátek z Washingtonu. Bývalý hokejista extraligového Třince se chystá po nepříjemném zranění z loňské sezony, kvůli kterému odehrál a AHL jen 7 utkání, konečně na kompletní sezonu a rád by nakoukl do NHL.

Do sestavy Dallas Stars se ještě nezvládl protlačit jedenadvacetiletý silový útočník Matěj Stránský. V dresu Texasu v AHL načne druhou sezonu.

Přípravné duely si v barvách Los Angeles Kings vyzkoušel gólman Patrik Bartošák, o svou budoucnost v NHL bude zatím bojovat na farmě v Manchesteru, kde už v závěru loňské sezony odchytal 4 zápasy.

Hráči Arizony slaví, brankář Patrik Bartošák jen smutně přihlíží.Foto ČTK

Dominik Uher začne ročník ve Wilkes-Barre.Foto ČTK

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud