30. října 2014 • 04:30

Crosby o Jágrovi: Je důležitý, rozhodně v NHL jen nepaběrkuje

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pálili jeho dresy, zradil je podpisem s nenáviděnou Philadelphií. Přesto je hokejista Jaromír Jágr v Pittsburghu stále velmi vážen. Od jeho současných hráčů se mu dostává jen slov uznání, vychválil ho i kapitán a největší postava současné NHL útočník Sidney Crosby.



Otázku na klubovou legendu dostali členové kádru Penguins ještě před duelem s Jágrovými Devils. Ještě předtím, než jim udělili lekci 8:3. Ani ta by však na jejich slovech pravděpodobně mnoho nezměnila. Číslo 68 se těší jejich hlubokému respektu.

Pokud bych v jeho věku byl schopný hrát na stejné úrovni, nikdo by mě z ledu nedostal,“ usmál se Kris Letang, jeden z nejlepších obránců ligy. Odkazoval na diskuse, zda vydrží nyní dvaačtyřicetiletá hvězda až do padesátky.

„Rok co rok nám tady dokazuje, jak je pro svůj tým důležitý. Není to o tom, že by tu jenom nějak paběrkoval,“ věděl Sidney Crosby, dvojnásobný olympijský vítěz s Kanadou. „Pořád je to hráč, který umí udělat rozdíl a dojem,“ pokračoval.

Stejně lichotivý byl i jeho kouč Mike Johnston, který své svěřence před úterním duelem na Jágra speciálně upozorňoval. Nedostatečně. Už v deváté sekundě měl šestý nejlepší střelec historie NHL ve statistikách zapsanou asistenci.

Můžete si říkat, že už asi není tak rychlý, jak býval zvyklý. Jenže on se tomu dokáže přizpůsobit. Má tak vysokou herní inteligenci, že si s tím umí poradit. Perfektně pokryje puk, takže mu ho stejně budete těžko brát,“ upozorňoval nováček na střídačce Penguins.

„Navíc při současném stylu pískání. Nemůžete hákovat, držet. Pak je oprávněně hokejista jako Jágr v obrovské výhodě, těžko ho ubráníte,“ dodával trenér pozdějších vítězů pro server triblive.com.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud