5. ledna 2015 • 11:07

Jágrův hattrick? Moc velkou radost z něj nemám, řekl zklamaný Voráček

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sobotní hattrick Jaromíra Jágra bavil v NHL snad všechny kromě hráčů Philadelphie. Větší část party Flyers si totiž na působení české legendy v oranžovém dresu ještě dobře pamatuje a i když si hraní vedle českého hokejisty užívali, hattrick do jejich sítě přijali s hodně hořkým úsměvem. "Škoda, že to bylo zrovna proti nám," vyprávěl po prohře 2:5 zklamaný Jakub Voráček.



Jágr strávil v dresu Flyers ročník 2011/12, svůj první po návratu z působení v KHL a velmi rychle dokázal, že na hokej na nejvyšší úrovni stále má. V základní části posbíral 54 bodů, dalších 8 jich přidal v play off. Skvěle si porozuměl s mladíkem Claudem Girouxem, který vedle něj zažil zatím nejlepší sezonu kariéry a předvedl tamní mládeži kouzlo nočních tréninků.

Když tedy Jágr do sítě svého bývalého zaměstnavatele vstřelil svůj první hattrick v NHL od roku 2006, otázky novinářů se v šatně Philadelphie točily kolem něj. "Jags patří mezi pět nejlepších hráčů historie," pochválil útočníka Devils Wayne Simmonds. "Vždyť se na to podívejte, každou chvíli překoná nějaký rekord. Škoda, že to bylo zrovna proti nám, ale nezaujatý fanoušek si to prostě musí užívat."

VIDEO: Tak vypadal Jágrův hattrick

Jágr se stal rázem majitelem nového rekordu soutěže, o více než jeden rok překonal dosavadního majitele Gordie Howea, který milník vytvořil v roce 1969. "Fakt byl úplně nejstarší? Dobře pro něj. Jenom je smutné, že to bylo zrovna proti našemu týmu, nemám z toho zrovna velkou radost," řekl pro NJ.com zklamaný Voráček.

Flyers se totiž poslední dobou moc nedaří, prohra na ledě Devils byla pátou porážkou v řadě. Hráči Philadelphie navíc museli zblízka sledovat galapředstavení nejproduktivnějšího hokejisty New Jersey. "Už není nejrychlejší, ale dost možná je pořád nejsilnější na puku ze všech hráčů v soutěži," všiml si útočník Vincent Lecavalier, který svým sedmým gólem sezony uzavíral skóre na 2:5.

Třiačtyřicetiletý útočník hraje v NHL od roku 1998, velkou část Jágrovy kariéry tedy zaznamenal dá se říct na vlastní oči. "Pořád je na něm vidět, jak strašně tvrdě na sobě pracuje. Vždycky když proti němu nastupujete, snažíte se ho zastavit, ale to zkrátka nejde. Výborný hokejista," uzavřel vítěz Stanley Cupu z roku 2004.

MATCH OVERVIEW LEGACY
4. 1. • 01:00
New Jersey Devils
New Jersey Devils
5:2
ONLINE
4. ledna
01:00
Philadelphia Flyers
Philadelphia Flyers
Góly

Domácí: 13:20. Jágr, 15:41. Eliáš, 19:56. Jágr, 29:35. Gomez, 32:32. Jágr

Hosté: 36:38. MacDonald, 45:59. Lecavalier

Sestavy

Domácí: Schneider (Kinkaid) – Merrill, Greene (A), Židlický, Helgeson, Larsson, Fraser – Jágr, Gomez, Zubrus – Havlát, Zajac (A), Eliáš (A) – Ryder, Henrique, Cammalleri – Tootoo, Sestito, Ruutu. Trenéři: Adam Oates a Scott Stevens

Hosté: Emery (od 21. min. Mason) – Streit (A), Grossmann, Coburn, Schultz, Del Zotto, MacDonald, L. Schenn – Voráček, B. Schenn, Raffl – Simmonds (A), Couturier, Rinaldo – Umberger, Bellemare, Read – Lecavalier, VandeVelde. Trenér: Craig Berube

Rozhodčí

Walsh, Meier – Henderson, MacPherson

Stadion

Prudential Center, Newark

Návštěva

15066 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud