26. února 2015 • 15:05

Sekáč chválí nový tým: Hned po příletu mi volal Getzlaf, máme obří potenciál

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po trápení, které zažíval v posledních týdnech v Montrealu, byla pro Jiřího Sekáče výměna do silného Anaheimu jako balzám. Sotva doletěl do Kalifornie volal mu samotný kapitán Ryan Getzlaf, do svého prvního utkání naskočil v zahajovací sestavě a dočkal se vřelých ovací od publika. Jen ta výhra proti Ottawě chyběla. "Vidím tu obrovský potenciál, jakmile začneme víc střílet, budeme mít úspěch," řekl po prohře 0:3.



Velká změna, a to v mnoha směrech. Nové město, noví spoluhráči, jiné podnebí, jiná konference... Jiří Sekáč si hned během první sezony v NHL zkouší různá úskalí života v nejlepší hokejové soutěži světa. "Bylo to složité, velká změna pro mě samotného. Ale brzy mi psal Rene Bourque, kterého znám ještě z Canadiens a volal mi i kapitán Ryan Getzlaf, že se na něho mohu se vším obrátit," popisoval po prvním tréninku v novém klubu své pocity z Anaheimu český hokejista.

Ten v létě po dlouhém dumání podepsal kontrakt s Montrealem a doufal v ofenzivní roli. Jenže té se mu nedostávalo zdaleka vždy, defenzivní způsob hry mu tolik neseděl a poslední dobou se mluvilo i o neshodách s koučem Michelem Therrienem. Anaheim si teď jeho služby zajistil především díky rychlosti a šikovným rukám, které během své první sezony Sekáč zatím stihl předvést.

Sezona Jiřího Sekáče:

Zápasy: 51
Góly: 7
Asistence: 9
Body: 16
+/-: - 3
Střely: 57
Průměrný čas na ledě: 13:48

Premiéra v dresu Anaheimu:

Góly: 0
Asistence: 0
Body: 0
+/-: - 1
Střely: 1
Čas na ledě: 14:35

Do úvodního mače naskočil ve středu proti Ottawě ve druhém útoku společně s Ryanem Keslerem a Jakobem Silfverbergem. Chvíli si ale zahrál i se superduem Getzlaf-Perry. "Moc toho za sebou v NHL zatím nemám, ale naskočit s takovými hvězdami, to je něco," řekl po utkání pro klubovou televizi.

Další změnou pro Sekáče bylo číslo dresu. Fanoušci pražského Lva byli v loňské sezoně zvyklí vídat u dvaadvacetiletého útočníka čtyřiašedesátku. Proč? Jde o datum narození jeho otce. U Ducks si čísla pouze prohodil. Vzít si ale mohl i numero 26, které nosil v Montrealu. "Vím, že bylo volné. Ale nechtěl jsem ho, nemám na něj teď ty nejlepší vzpomínky," řekl pro ocregister.com s hořkým úsměvem.

Jinak může být Sekáč hodně spokojený, málokdy se stává, aby byl hráč vyměněn z jednoho kvalitního klubu do druhého. Montreal vévodí Východní konferenci s 83 body, stejný počet má i Anaheim. "Jen ten mediální tlak je tady podstatně menší. Tlak na výhru bude ale počítám stejný," dodal.

Je to tak, i po výměně totiž stále Sekáč může myslet na útok na Stanley Cup.

VIDEO: Sestřih utkání Anaheim - Ottawa

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud