11. března 2015 • 20:00

Hudler? Jeden z nejlepších hráčů, které jsem vedl, chválí kouč Flames

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokud se letos Calgary po letech znovu dostane mezi vyvolené bojující o Stanley Cup, bude to z velké části jeho zásluha. To Jíří Hudler je nejproduktivnějším mužem klubu a vychovává mladé útočné naděje Seana Monahana a Johnny Gaudreaua. Oba má navíc na křídlech a je maximálně spokojen.



Ve svých jedenatřiceti letech se nachází v nejlepším věku kariéry. Už má dostatek zkušeností a díky tomu i důvěru trenéra, tělo ho stále ještě perfektně poslouchá a sebevědomí ho sune každý zápas dál. Hudler letos zažívá nejlepší sezonu v kariéře, a to i díky správným parťákům. Ti vítěze Stanley Cupu s Detroitem s chutí poslouchají a učí se.

"Je to fajn. Jsou to mí první útoční parťáci, na které můžu celou dobu řvát a oni mi na to nic neřeknou a jen poslouchají," smála se v rozhovoru pro Calgary Sun první hvězda uplynulého týdne NHL.

A první formace Flames šlape skvěle, tohle trio je v klubovém bodování na prvním, druhém a čtvrtém místě. Dvacetiletého Seana Monahana si vzal český útočník pod svá křídla už vloni a dokonce ho u sebe ubytoval. Letos do svých hokejových "jeslí" přidal o rok staršího Johnny Gaudreaua, drobného chlapíka, který už si do NHL přinesl přezdívku "Johnny Hockey", takže tady není třeba vykládat něco o talentu.

Třikrát vystřelil Jiří Hudler na bránu Islanders, ani jednou neuspěl.Foto Reuters / Brad Penner-USA TODAY Sports

"Když se na vývoj těhle dvou mladíků podívate tak musíte přičíst velkou zásluhu i Jiřímu," chválil své útočné eso trenér Bob Hartley. A se superlativy nepřestával. "Je jedním z nejšikovnějších hokejistů, které jsem kdy trénoval. Hodně pro naši organizaci znamená," vysvětloval zkušený trenér, který mimo jiné v roce 2001 dovedl Colorado z pozice hlavního kouče až ke Stanley Cupu.

Bývalý útočník Vsetína nebo Třince už je skromnější, žádné velké zásluhy na vývoji mladé dvojičky si nepřikládá. "Jsou to super kluci a je vidět, jak makají. Tam kde jsou se dostali sami", chválí jedenatřicetiletý Hudler.

To ale Monahan i Gaudreau popírají. Rady svého mentora si berou k srdci a co jim Hudler nedokáže vysvětlit, to si mohou vzít z jeho herního výkonu. V tuto chvíli má například český centr na svém kontě 56 bodů a jen jediný mu chybí k vyrovnání svého sezonního maxima ze sezony 2008/09.

"Umí dělat věci, co ostatní nedokážou. Speciální věci. Stále musíte být připraveni, že na vás odněkud přiletí jeho nahrávka," všiml si Monahan, který v NHL hraje druhým rokem a na svého staršího spoluhráče spoléhá.

Stejně jako celý tým Flames. Ten se stále drží na postupové příčce do play off, ale 16 utkání před koncem základní části je ještě brzy dělat závěry. V nabité Západní konferenci to ani nejde. Pokud Calgary postup vyjde, zahraje se o Stanley Cup poprvé od roku 2009.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud