10. dubna 2015 • 13:10

Hudler sklízel ovace ve stoje. Byl to elektrizující zážitek, žasl hráč

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Letošní ročník znamená pro Jiřího Hudlera povýšení. Už není jen jedním z tahounů, stal se z nej lídr, hvězda klubu, ten, na kterého se spoléhá v první řadě. Osmý muž kanadského bodování ve čtvrtečním šlágru pomohl Calgary třemi body k výhře 3:1 nad šampiony z Los Angeles a po šesti letech tak budou dresy Flames k vidění v play off. Obhájci navíc kvůli porážce letos boje o Stanley Cup oželí.



To, že Hudler zažívá nejlepší sezonu kariéry, jasně potvrdila situace z 15. minuty utkání proti Kings. Rozjetý útočník akorát naskočil na led ze střídačky, na modré čáře převzal nahrávku od Masona Raymonda a sebevědomě napřáhl a vypálil.

VIDEO: První gól Hudlera byl nakonec vítězný

I když v bráně Kings stál fantom Jonathan Quick, který na střelu dobře viděl a k tomu si skvěle vyjel aby zmenšil střelci úhel, tahle dělovka skončila v síti. Pro Hudlera byla třicátým gólem sezony a nakonec i pátým vítězným. V 60. minutě pak výhru pečetil ranou do prázdné brány.

"V té chvíli byla atmosféra v hale elektrizující. Byl to úžasný pocit," pokračoval český útočník, jenž se spoluhráči sklidil ovace diváků ve stoje.

VIDEO: Utkání pečetil trefou do prázdné brány

Calgary si naposledy o Stanley Cup zahrálo v roce 2009 a tuto sérii si pamatuje jediný hráč, obránce a kapitán Mark Giordano, který je ale teď na marodce. "Vzhledem k tomu, že jsme v play off poslední roky chyběli, je to něco mimořádného. Moc se na to těšíme, budeme připraveni. A nechceme být jen do počtu," řekl Hudler, který už se těší na vyostřenou sérii.

Jeho Flames se utkají s kanadským rivalem z Vancouveru a protože obě mužstva dělí jedno utkání před koncem základní části pouhé dva body, dají se očekávat vypjaté a vyrovnané bitvy. "Bude to skvělá série, pro NHL, pro celý hokej. Vážně se moc těšíme," dodal Hudler, který si proti Canucks letos ve 4 zápasech připsal stejný počet bodů.

Jinak zažívá jedenatřicetiletý hokejista snovou sezonu. 76 bodů je jeho kariérní maximum, vyšší počet nasbíral v dresu Calgary naposledy v roce 2011 Jarome Iginla (86).

Kanadské bodování NHL:
1. Tavares (NY Islanders) - 83 bodů (36+47)
2. Benn (Dallas) - 83 bodů (32+51)
3. Crosby (Pittsburgh) - 83 bodů (28+55)
4. Voráček (Philadelphia) - 81 bodů (22+59)
5. Ovečkin (Washington) - 80 bodů (52+28)
6. Seguin (Dallas) - 77 bodů (37+40)
7. Bäckström (Washington) 77 bodů (18+59)
8. Hudler (Calgary) - 76 bodů (31+45)
9. D. Sedin (Vancouver) - 74 bodů (19+55)
10. Giroux (Philadelphia) - 73 bodů (25+48)

Skvěle ale šlapali i ostatní, například zadák Dennis Wideman, který se s 56 body stal čtvrtým nejproduktivnějším bekem ligy a play off si zahraje po čtyřech letech. "Zasloužili jsme si to. Nevyhráváme často o mnoho branek, ale máme bojovný tým," chválil jeden z nejzkušenějších článků mužstva.

Velké zklamání naopak zavládlo na opačné straně. Málokdo čekal, že by se úřadující šampioni letošních klíčových bojů neúčastnili. "Těžko se mi hledají slova, všichni jsme strašně zklamaní," vykládal pro NHL.com nespokojený Anže Kopitar. "Náš hokej prostě tentokrát nestačil, hráli jsme nevyrovnaně v průběhu sezony a na konci už se to špatně dohánělo," dodal.

MATCH OVERVIEW LEGACY
10. 4. • 03:00
Calgary Flames
Calgary Flames
3:1
ONLINE
10. dubna
03:00
Los Angeles Kings
Los Angeles Kings
Góly

Domácí: 12:15. Gaudreau, 14:28. Hudler, 59:10. Hudler

Hosté: 45:00. Nolan

Sestavy

Domácí: Hiller (Ortio) – Russell, Wideman, Brodie, Engelland, Schlemko, Potter – Gaudreau, Monahan, Hudler – Raymond, Backlund, Colborne – Ferland, Stajan, Jones – Bollig, Granlund, Jooris

Hosté: Quick (Jones) – Doughty, Muzzin, Martinez, Regehr, Greene, McNabb – Williams, Kopitar, Gáborík – Toffoli, Carter, King – Brown, Stoll, Lewis – Nolan, Shore, Clifford.

Rozhodčí

Dan O'Halloran, Graham Skilliter – Mike Cvik, Don Henderson

Stadion

Scotiabank Saddledome, Calgary

VIDEO: Sestřih utkání Calgary - Los Angeles

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud