10. dubna 2015 • 16:02

Podívejte se. Duda natáčel Hudlerovu postupovou euforii v Calgary

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

U toho nemohl chybět. Hokejový bouřlivák a jedna ze stěžejních tváří české extraligy Radek Duda vyrazil do Calgary za svým kamarádem Jiřím Hudlerem, aby na vlastní kůži poznal vibrace v proslulé aréně Saddledome a na vlastní oči viděl příboje euforie, v níž se klub z kanadské Alberty nyní nachází.



Čtvrteční duel s Los Angeles Kings veškerému nadšení dodal korunu. Flames po výhře 3:1 ukončili nekompromisně poslednímu šampionovi NHL sezonu. Katem hokejového kolosu se nestal nikdo jiný než Jiří Hudler .

Svoji báječnou sezonu přifoukl dvěma góly a nahrávkou a jako nezpochybnitelný lídr týmu vyslal svůj tým do play off. Po nekonečně dlouhých šesti letech! Sám se se 76 body (31+45) uvelebil v elitní desítce bodování NHL. Už těžko z ní vypadne.

Není divu, že v Calgary propuklo šílenství, v přímém přenosu jej do sebe absorboval i Radek Duda . Nemohl jinak, než na tribuně pořizovat videa a snímky. Na den, který nikdy nezapomene. A spolu s ním desítky tisíc fanoušků, kteří se po triumfu rozesely v místních putykách.

Závěrečná pozápasová radost.
Video se připravuje ...

„Město je vzhůru nohama, hlavně díky Jiříkovi. Tady mu snad postaví pomník,“ psal Radek Duda o svých prožitcích zpoza oceánu.

Flames skutečně zabodovaly. Ačkoli dlouhé měsíce okupovaly místa mezi sedmou a devátou příčkou, málokdo věřil, že pod sebou udrží loňské šampiony z Kalifornie. Leč stalo se. „Všichni jsou tady šťastní jako blechy. Jirka tomu všemu tady šéfuje. Ale líbí se mi, jak odhodlaně pracuje celý tým. Každý má svoji jasnou roli na týmu, bojují neuvěřitelně. A je neuvěřitelné, co dokázali. Je to skvělá parta skutečných srdcařů,“ nemohl se Duda nabažit kolosálního úspěchu Plamenů a jeho českého hrdiny.

Hymna před utkáním proti Kings.
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud