18. června 2015 • 15:43

Sláva v New Yorku! Islanders po osmi letech konečně vyplatili Jašina

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedna velká noční můra pro tým New York Islanders koncem této sezony skončila. Od roku 2001 do současnosti totiž měli na výplatní pásce útočníka Alexeje Jašina, co naplat, že v klubu už od roku 2007 vůbec nepůsobí a 3 roky už ani hokej nehraje. Špatné tahy předešlého vedení znamenaly pro tým z ostrova Long Island horor.



Během draftu v roce 2001 poslali Islanders do Ottawy mladého obránce Zdeno Cháru, útočníka Billa Muckalta a druhou volbu v draftu, díky které pak Senators získali budoucí hvězdu Jasona Spezzu. Opačným směrem putoval právě Jašin, kterému hned v novém mužstvu dali na tehdejší dobu gigantický desetiletý kontrakt v hodnotě 87,5 milionu dolarů. Nejtučnější, který kdy kdo do té doby v NHL podepsal.

Doteď je tento tah vnímán jako jeden z nejhorších v historii.

Muckalt poté už v NHL odehrál jen 87 zápasů, ale slovenský velikán Chára dotáhl jako kapitán Boston až ke Stanley Cupu a stala se z něj hvězda prvního formátu a jednou také pravděpodobně adept na vstup do Hokejové síně slávy. Jason Spezza bral letos v Praze zlato na MS, roky byl tahounem Ottawy a jejím kapitánem a od příští sezony mu začne v Dallasu platit nový šestiletý kontrakt v hodnotě 45 milionů dolarů. To jen pro představu.

Jašinova produkce po trejdu už jenom klesala, jenže s tímto kontraktem byl takřka nevyměnitelný. Proto se v roce 2007 v mužstvu rozhodli, že ho ze smlouvy vyplatí. To znamenalo, že v příštích osmi letech mu museli vyplácet 2,2 - 4,7 milionu dolarů ročně. Až do konce této sezony, proto ta velká sláva.

I když zase tak veselo být nemůže, Jašin byl jen jednou položkou na seznamu. Další je brankář Rick DiPietro, kterému díky vykoupení ze smlouvy bude mužstvo každý rok platit 1,5 milionu dolarů až do roku 2029...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud