9. července 2015 • 19:00

Bombarďák v koncích. Najde si ještě bývalý střelec Heatley práci?

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pomíjivost hokejového života poznává poslední dobou bývalá elitní superstar Dany Heatley. Není to tak dávno, co patřil mezi nejlepší hráče NHL, vyhrál olympijské hry, klidně nastřílel 50 gólů, byl tváří počítačových her a na hokejové příznivce se díval z plakátů. Teď? Měl potíže se prosadit v AHL a mluví se i o možném odchodu do KHL. Nebo o úplném konci.



Pomalu to bude deset let od doby, kdy Heatley v NHL zaznamenal dvakrát v řadě padesátigólovou sezonu. Nejen jeho Senators mu tehdy leželi u nohou. Zářil i v ročnících následujících, však i v současné době má autor 791 bodů v NHL stále průměr 0,9 bodu na zápas. Jenže od jeho přesunu do Minnesoty v roce 2011 to s ním jde herně z kopce.

Na poslední sezonu ho vzal za almužnu Anaheim a doufal, že vyhrál jackpot. To by bylo, aby se vedele Getzlafa s Perrym neprobral a neoživil svůj střelecký instinkt. Ale nevyšlo to a útočník po šesti zápasech bez bodu skončil poprvé v kariéře na farmě.

Heatley toho dost odehrál i za reprezentaci.Foto Pavel Mazáč (Sport)

A co bylo možná ještě více šokující, nedařilo se ani v Norfolku v AHL. "Pořád dělám stejné věci, které jsem dělával když jsem hrával v NHL, ale nevychází to," vykládal v průběhu sezony druhý hráč draftu z roku 2000, který prý nevypadal smutně. Zdál se spíš zmatený.

Možným problémem bídného startu do posledního ročníku by mohlo být zranění z kempu Ducks. "V přípravě se mi dařilo, ale pak jsem se zranil a možná jsem až příliš tlačil na návrat do sestavy," řekl pro sports.vice.com majitel pěti medailí z hokejového MS.

Jeho mise v Norfolku obnášela 25 utkání a pouhé dvě branky a sedm bodů. Produktivitou tedy zrovna neoplýval, snažil se ale spoluhráčům i tak pomáhat. "Je vidět, že na mou přítomnost si už trochu zvykají, ale je fakt, že jsem nikdy nebyl tím tradičním hecířem do kabiny. Zase když je potřeba promluvit, nemám s tím problém," popisoval olympijský vítěz z Vancouveru.

Angažmá u Admirals ale spíše potvrdilo jeho herní propad. Heatleyho obávaná střela, pro mnohé z jeho 372 gólů hodně důležitá, rázem vypadá neškodně. I to je hráčův velký problém. Co teď? "Snažím se stále vrátit zpět ke své hře," říkal ještě předtím, než ho Anaheim v závěru února vyměnil na Floridu.

Ani mladá sestava Panthers ale nebyla nic pro Heatleyho. Rovnou putoval na farmu do San Antonia, kde se mu aspoň dařilo lépe, než v Norfolku. Další plány s ním ale na Floridě nemají, spolupráce s nestárnoucím Jágrem tedy nehrozí.

Vadnoucí kanonýr bude mít hodně velký problém získat angažmá, už sice probleskly informace o zájmu Petrohradu či CSKA Moskva, jenže Heatley už za sebou jedno působení v Rusku má. A úspěšné nebylo. Během výluky v roce 2004 si zahrál za Kazaň, ale po 11 zápasech zase utekl.

A tak jeho kariéra možná vyšumí a on sám v tichosti skončí. V takové tichosti, jakou by si rozhodně nezasloužil.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud