17. července 2015 • 09:45

Faksa je konečně zdravý. Vypadá lépe, než kdy dřív, chválí v Dallasu

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konečně po třech sezonách v klubu mohou říci, že je snad zdravý. Útočník Radek Faksa z Dallasu zůstává kvůli svým zdravotním potížím tak trochu pozapomenutý, přitom byl první volbou Stars v roce 2012 a celkově se stal 13. hráčem draftu. Nastává jeho čas? "Po nepříjemnmém zranění z ledna je zpět a vypadá lépe, než kdy předtím, chválí generální manažer Jim Nill.



Když si prohlédnete první kolo draftu z roku 2012, tak zjistíte, že jen šestice hráčů z kompletní třicítky si zatím ani jednou nevyzkoušela hru na ledě NHL. Tím nejvýše postaveným je právě rodák z Opavy, kterého pronásledují zdravotní potíže už od doby, kdy ho klub z Texasu draftoval.

Tím posledním byla operace ramena, kterou musel Faksa podstoupit v lednu. Teď je zpět. A cítí se skvěle. "Je to paráda být téměř po půl roce zase na ledě. Mám radost, že mě nepotkaly zatím žádné problémy, ani při cvičení," libuje si dobře naladěný český hokejista.

Uplynulý ročník se měl stát pro vítěze AHL z roku 2014 prvním kompletním mezi dospělými, jenže lednová srážka mu vystavila stopku hned po 32 zápasech sezony. "První měsíce po zranění byly hrozné, musel jsem všechny jen sledovat a nemohl jsem hrát. Přitom v průběhu ročníku jsem se na ledě cítil skvěle," vzpomínal Faksa.

Mladé naději chtělo pomoci i vedení klubu, útočník dostával prostor na ledě a bylo vidět, že si věří. Pak ale přišel náhlý konec, nepříjemný pro obě strany. Jenže Faksa se nenechal zlomit. "Makal jsem v posilovně, chtěl jsem zapracovat na svém bruslení, snažil jsem se toho využít." říká hokejista pro NHL.com.

Sám přiznává, že v roce draftu ještě na velký hokej nebyl připraven. Dallas se navíc od té doby hodně změnil, posílil, a to především v útoku. V týmu je kromě posledního vítěze bodování NHL Jamieho Benna také Tyler Seguin, Aleš Hemský, Jason Spezza či nově příchozí Patrick Sharp.

Ale český hokejista se nebojí, věří si, i díky nově nabraným sedmi kilogramům svalové hmoty. "Bylo to nutné, při draftu jsem byl taková lehká váha. Tak jsme na tom zapracovali a musím říct, že teď se cítím vážně skvěle. Jsem připravený," vzkazuje.

Do kempu nováčků stále ještě naskočil v červeném dresu, v tom, jehož majitelé se nesmí na ledě podílet na fyzických aktivitách. Jen pro jistotu, aby si rameno ozkoušel. V další sezoně už by měl být plnohodnotným tahounem Texas Stars v AHL, ale mluví se i o jeho působení v prvním týmu.

Jenže jaká by byla jeho role v Dallasu? Zatím se nejvíce mluví o pozici třetího či čtvrtého centra. "Ale já bych nechtěl být jen centr z checking line, chtěl bych týmu dávat víc. Nejlépe na obou stranách kluziště."

Šanci se předvést určitě dostane.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud