10. srpna 2015 • 18:35

Rána pro fanoušky. V Montrealu si připlatí až o 20 tisíc korun

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dost nepříjemnou zprávu si potají připravili pro slušné množství oddaných příznivců v tradičním hokejovém klubu Montreal Canadiens. Permanentkářům totiž minulý týden přišla účtenka pro příští ročník a například pro řadu fanoušků, sedící v horním sektoru, koukalo z faktury slušné překvapení - zdražení o 24%, o kterém klub neinformoval.



"Abych vám řekl pravdu, jsem pořádně vytočený," rozzlobil se v rozhovoru pro Montreal-Gazette jeden z příznivců Montrealu, který si nepřál být jmenován. Jeho místo je v takzvané modré sekci, tedy čtyři řady pod stropem haly. V uplynulém ročníku platil 3227 amerických dolarů (v přepočtu 79 726 korun), letos už to bude 4002 (98 873 korun).

"Pokud si to vypočítáte, dojdete ke zvýšení o 24%. To je přece šílené, benzínka také nezvedne ceny o takovou cifru jen tak najednou," rozčiloval se fanoušek.

Navýšení cen ale samozřejmě nepotkalo jen jeho sektor. 10-20% nárůst cen byl přichystán i pro ostatní horní části stadionu Bell Centre, o zhruba 3% se pak zvýšily ceny v dolním patře.

"Vedení klubu se rozhodlo, že je vhodné dojít k těmto cenovým opatřením. Je to především proto, abychom se více přiblížili trhu," vysvětlil Donald Beauchemp, jenž je v klubu přes komunikaci s médii a dodal také svůj pohled na věc. "Chápu, že 24% vypadá hrozně, ale ve finále jde o 6 nebo 7 dolarů na jedno utkání."

Rozzlobený fanoušek se ale stále brání. On sám si totiž pamatuje dobu, kdy se klub do nové haly přestěhoval (rok 1996) a tehdy jeho místo stálo na jeden zápas v přepočtu 16 dolarů. Teď je to 44.

"Mohli nám teda aspoň poslat nějaký dopis, že takhle zdražují. A ne, že jen přijde účet. Pěkně nás vypekli," mračil se.

Kapacita kanadského stánku je 21 287 diváků. 15 tisíc míst je zabráno pro držitele permanentních vstupenek, 4 tisíce je uvolněno do prodeje a zbytek patří klubu. Situace je samozřejmě v Montrealu tak hokejově vyhrocená, že kdyby Canadiens chtěli, klidně celou halu vyprodají permanentkářům...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud