18. září 2015 • 11:20

Eliáš náhle změnil názor: Kapitánství bych přijal, je to čest

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bylo to překvapení, když Patrik Eliáš před týdnem odmítl možnost, že by se stal kapitánem New Jersey. Stále ho žrala křivda z minulosti. Svůj postoj ale přehodnotil: „Pokud dostanu takovou nabídku, přijmu ji,“ řekl nyní 39letý český útočník.



„Samozřejmě to vnímám jako poctu, to je bez debat, ale myslím, že jsou v týmu jiní kluci, kteří si s tím poradí,“ vysvětloval Eliáš minulý týden, kdy odmítl kapitánské céčko. Pravda, není největším favoritem, ale vzhledem k jeho kariéře by se nemohl nikdo divit, kdyby vedení klubu chtělo Eliášovi tuto roli svěřit.

„O tom není pochyb, jestli bych takovou nabídku přijal,“ změnil Eliáš postoj. „Byla by to pro mě čest, máme tu spoustu mladých a nových hráčů a myslím, že bych tuto roli zastal lépe než před těmi osmi lety,“ dodal. „Někdy se podvědomě snažíte až moc a být důležitým spojovacím článkem mezi hráči a trenérem. Když jste starší, zjistíte, co je zapotřebí, abyste zároveň nebyl frustrovaný,“ přiblížil.

V sezoně 2006/07 přišel k týmu trenér Brent Sutter tři kola před koncem základní části a Devils vypadli ve druhém kole play off, po sezoně Eliáš o céčko bleskově přišel. Důvod je neznámý, faktem je, že se o tom český hráč dozvěděl, až když byl tázán novináři. „Nebyl jsem naštvaný, že mě zbavili funkce, ale jak jsem o ní přišel,“ přiznal. „Dozvěděl jsem se o tom, když se mě jeden novinář zeptal‚ jak vnímám ztrátu funkce kapitána. Chtěl jsem pak jen vysvětlení, které jsem nikdy nedostal.“

V New Jersey odehrál Eliáš celou dosavadní kariéru v NHL, nyní má před sebou poslední rok smlouvy. Přijde konec, nebo prodloužení kontraktu?

„Ne, doufám, že to není poslední rok. Jdu do sezony s tím, aby byla lepší pro mě i pro tým než ta minulá, ale nepřemýšlím o ní jako o poslední,“ uzavřel Eliáš.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud