1. října 2015 • 13:12

Devils nebudou Zachu zkoušet: Necháme si ho jen, když bude připraven

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vysoká pozice na draftu a na podzim NHL. To první si už Pavel Zacha splnil, k tomu druhému chybí malý krůček. Osmnáctiletý hokejista týmu New Jersey se zatím úspěšně probíjí kempem a je dost dobře možné, že až příští pátek budou Devils startovat ročník bitvou proti Winnipegu, bude na ledě i český mladík. To vše ale pod jedinou podmínkou, musí být připravený.



V New Jersey se přestavuje mužstvo, od týmu se toho v novém ročníku mnoho velkého nečeká. I proto se Pavel Zacha možná probije hned v prvním roce na soupisku týmu NHL. Sbíral by tam zkušenosti, učil se od těch největších profíků, navykal si na život v nejlepší lize světa a připravoval se na kariéru hokejisty, který by měl v klubu patřit v budoucnu k tahounům.

Vedení klubu si ale zatím není jisté, jak celou situaci vyřeší. Další Zachovou možností je odchod zpět do juniorské OHL, kde strávil poslední ročník. Tam může jít ještě po devíti odehraných duelech v dresu Devils, pak už ne. V tu chvíli by totiž vstoupil v platnost jeho kontrakt, který v létě podepsal.

"Nechceme si ho tu nechávat jen na nějakou zkoušku. Pokud ucítíme, že na NHL má, do juniorky nepůjde. V opačném případě by šel hned. Aby zbytečně nezameškal úvod sezony a v Sarnii si tak rychle navykl," řekl trenér John Hynes.

Dalším důvodem je také férový zpsůob jednání, který Hynes se svými hráči ctí. Prý to pomáhá k lepším vztahům a nepůsobí to negativně na hráčovu psychiku. "Občas se u těch opravdu mladých stane, že si je v týmu necháte na oněch devět utkání a oni pak nešťastně putují zpátky mezi juniory a nedokážou se se situací pořádně poprat," vykládal nový kouč týmu pro northjersey.com.

Koncové soupisky pro novou sezonu musí být jasné do 6. října. Devils mají v tuto chvíli v sestavě 27 jmen, dalších čtyř hráčů se ještě budou muset vzdát. "Těší mě, že jsem přežil velkou nedělní čistku a můžu dál bojovat o místo," sdělil bývalý hokejista Liberce.

Zacha naskočil do větší části přípravných utkání, vyzkoušel si spolupráci se zkušenými spoluhráči, ale také boj ve spodních formacích. A je na něm vidět, že si pomalu na hokej v NHL zvyká. "Na ledě už začíná vypadat dost přirozeně. Dobře bruslil, tvořil hru a byl zdravě agresivní," těšilo Hynese po sobotní bitvě s Rangers (3:4 v prodloužení), která prý byla zatím Zachovým nejlepším duelem.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud