Martin Tomaides
6. října 2015 • 04:58

Všichni Češi v přípravě NHL: Zářili Hertl, Krejčí, Voráček a Frolík

Vstoupit do diskuse
0
  • Čeští útočníci by letos mohli výrazně ovlivňovat dění v NHL.Čeští útočníci by letos mohli výrazně ovlivňovat dění v NHL.FOTO: Koláž: iSport.cz

    Posledním zápasem skončily v neděli přípravná utkání na blížící se ročník NHL a teď mohou promluvit čísla. Kdo dával góly, kdo přesně přihrával, kolik puků pustili za svá záda čeští brankáři? Všechno se zde dočtete. Včetně chvály na trio Tomáš Hertl - David Krejčí a Michael Frolík. Tihle tři byli ve svých klubech nejproduktivnějšími. Start sezony je na řadě ve středu.

  • Anaheim Ducks

    Jiří Sekáč (vlevo)Foto ČTK/AP

    Jiřího Sekáče si chtěli v Anaheimu během přípravy pořádně prohlédnout a mladík, jenž startuje druhou sezonu v zámoří, měl opravdu mnoho příležitostí. Naskočil do pěti z šesti možných duelů, zkusil si i hru s největšími hvězdami klubu a vstřelil dvě branky. Líbil se.

  • Arizona Coyotes

    Martin HanzalFoto Reuters / Bob Frid-USA TODAY Sports

    Arizona by měla patřit k nejslabším článkům soutěže a příprava vše potvrdila. V šesti utkáních klub ani jednou nezvítězil... Dva Češi v sestavě (Zbyněk Michálek a Martin Hanzal) ani jednou nebodovali, v sezoně by měli přesto patřit mezi největší opory.

  • Boston Bruins

    David KrejčíFoto Profimedia.cz

    Velkou zodpovědnost by měl nést na svých bedrech David Krejčí, zdá se ale, že je připraven. Šikula se ve třech zápasech prezentoval čtyřmi body (2+2) a příjemně ho doplnil i mladík Pastrňák, který zaznamenal o bod méně. Jedno utkání v přípravě si vyzkoušel i letos draftovaný Jakub Zbořil, obratem ale zamířil mezi juniory.

  • Buffalo Sabres

    Václav KarabáčekFoto Profimedia.cz

    Jediným Čechem v organizaci Buffala je v tuto chvíli vloni draftovaný útočník Václav Karabáček. Ten si vyzkoušel jeden přípravný zápas a putoval zpět do Baie-Comeau v juniorské QMJHL.

  • Calgary Flames

    Michael FrolíkFoto Reuters / Sergei Belski-USA TODAY Sports

    Letní posila Michael Frolík hned od začátku angažmá předvádí, že jeho příchod nebylo šlápnutí vedle. Se čtyřmi body (2+2) ve stejném počtu utkání ovládl klubovou produktivitu. Třetí skončil zkušenější kolega Hudler, který si připsal o bod méně. Velmi dobrý dojem zanechal i obránce Jakub Nakládal, který naskočil do tří zápasů, než se zranil. V tuto chvíli je na farmě, do NHL by se ale v průběhu ročníku určitě měl podívat.

  • Carolina Hurricanes

    Michal JordánFoto Profimedia

    Velmi slušnou přípravu za sebou má reprezentační obránce Michal Jordán. Ve třech utkáních si připsal nahrávku a jeden kladný bod a zdá se, že se udrží v prvním týmu. Stejný počet utkání odehrál také pracant Andrej Nestrašil, ten ale nebodoval.

  • Chicago Blackhawks

    Jan HejdaFoto Reuters / Eric Bolte-USA TODAY Sports

    O kontrakt v Chicagu bojoval zkušený obránce Jan Hejda a nedá se říct, že by si nevedl dobře. Vstřelil gól, připsal si nahrávku, dojem zanechal slušný. Jenže na jeho podepsání neměl klub prostor pod platovým stropem. Michal Rozsíval se stále zotavuje ze zranění z play off, do přípravy vůbec nenaskočil.

  • Colorado Avalanche

    Roman WillFoto ČTK/AP

    Třiadvacetiletý brankář Roman Will naskočil do jednoho utkání a během 21 minut inkasoval dvě branky z jedenácti střel. Obratem putoval na farmu do San Antonia.

  • Columbus Blue Jackets

    Lukáš SedlákFoto Barbora Reichová (Sport)

    Columbus už nebude takovým otloukánkem jako v předchozích letech, najíst si místo v sestavě už není snadné. Mladý útočník Lukáš Sedlák odehrál tři duely s bilancí jedné branky, přesto chystá už třetí sezonu v řadě v dresu Springfieldu v AHL.

  • Dallas Stars

    Aleš HemskýFoto Profimedia

    Dallas v létě opět posiloval, příprava pro něj přesto byla mizerná. Stars vyhráli jediný zápas ze sedmi možných. Aleš Hemský naskočil po letní operaci do dvou duelů a připsal si jednu nahrávku. Radek Faksa dlouho bojoval o místo v prvním týmu, odehrál pět zápasů a jednou přihrával a na farmu odešel mezi posledními. Do A-týmu by měl v sezoně nakouknout. Dva duely odehrál také útočník Matěj Stránský.

  • Detroit Red Wings

    Petr MrázekFoto ČTK/AP

    Výborný dojem za sebou zanechalo trio Petr Mrázek - Jakub Kindl - Tomáš Nosek. Český gólman ve čtyřech utkáních udržel průměr 1,99 gólu na zápas. Kindl, jenž neměl důvěru předchozího kouče, si ve 2 utkáních připsal 3 body. A nováček Nosek byl příjemným překvapením, v pěti utkáních jednou asistoval, ale předvedl svou všestrannost a i když už byl odeslán na farmu, NHL by si letos měl zkusit. Do jednoho duelu zasáhl také Martin Frk.

  • Edmonton Oilers

    David MusilFoto Reuters / Perry Nelson-USA TODAY Sports

    David Musil si oblékl dres Oilers v závěru uplynulého ročníku a líbil se. V přípravě nakonec kanadský dres měl na sobě jen jednou, připsal si asistenci, ale okamžitě putoval na farmu.

  • Florida Panthers

    Jaromír JágrFoto Reuters

    Jaromír Jágr by měl znovu šéfovat útoku s mladíky Barkovem a Huberdeauem. Ve třech utkáních si zvládl připsat dvě asistence. Martin Havlát odehrál o zápas méně, ale nebodoval. Navíc byl v klubu pouze na zkoušce. Jestli si kontrakt vybojoval by mělo být známo brzy.

  • Los Angeles Kings

    Patrik BartošákFoto Manchester Monarchs

    Brankář Patrik Bartošák se u Kings pere se silnou konkurencí. V přípravě odehrál pouze 32 minut a za svá záda pustil jediný gól z dvanácti střel. Na farmě může zabojovat o pozici jedničky.

  • Montreal Canadiens

    Tomáš Fleischmann (vlevo)Foto Reuters / Jean-Yves Ahern-USA TODAY Sports

    Tomáš Plekanec už je klasickou stálicí, nenaskočil jen do dvou utkání ze sedmi možných a připsal si asistenci. Velmi dobře se ale předvedl Tomáš Fleischmann, který do klubu přišel na zkoušku. Ve čtyřech zápasech nasbíral 3 body (1+2) a připsal si hned 14 střel. Rázem si vysloužil roční kontrakt.

  • Nashville Predators

    Marek MazanecFoto Profimedia

    Marek Mazanec se chystá na třetí sezonu na farmě v Milwaukee. Ale v případě zranění některého ze stabilní dvojice Pekka Rinne - Carter Hutton by měl být rychle povolán do prvního týmu. V přípravě odchytal pouze 29 minut a ze čtrnácti střel dvakrát inkasoval.

  • New Jersey Devils

    Jiří TlustýFoto ČTK/AP

    Tři nové české tváře jsou v kabině New Jersey. Jisté místo v sestavě má pouze Jiří Tlustý, který se zatím rozkoukává, ve čtyřech zápasech dal jednu branku. Ve stejném počtů utkání si připsal asistenci Pavel Zacha. U něj se zatím čeká, jestli rovnou naskočí do NHL, nebo na další rok zamíří mezi juniory. Ve dvou zápasech se slušně předvedl také bek Vojtěch Mozík, ročník ale začne na farmě.

  • New York Islanders

    Marek ŽidlickýFoto Profimedia.cz

    Islanders se příprava moc nevyvedla, mladý tým téměř stále prohrával. To se projevilo i na statistikách Marka Židlického, jenž si ze čtyř zápasů odnesl pět záporných bodů a ani jednou nevystřelil na bránu. Také si připsal jednu nahrávku.

  • New York Rangers

    Richard NejezchlebFoto Twitter.com

    Nabitá sestava Rangers nenabízí mnoho místa na pokusy. V roce 2014 draftovaný útočník Richard Nejezchleb odehrál jednu bitvu s bilancí jedné nahrávky a putoval rovnou do AHL. Tam si také odbyde premiéru. Obránce Petr Zámoský zamířil na farmu okamžitě, Rangers mu nedali ani jednu šanci se předvést.

  • Ottawa Senators

    Milan Michálek (vpravo)Foto Reuters / Bruce Fedyck-USA TODAY Sports

    Milanu Michálkovi se příprava povedla, urostlý střelec sice tentokrát spíše nahrával (1+3 ve třech utkáních), sám je ale určitě rád za svou produktivitu, která v posledních letech dost klesla. Jeden zápas odehrál i letos draftovaný Filip Chlapík, pak putoval mezi juniory.

  • Philadelphia Flyers

    Michal NeuvirthFoto ČTK/AP

    Jakub Voráček pěti body ve stejném počtu utkání potvrdil, že bude i letos tahounem. Radko Gudas zvládl ve čtyřech zápasech jednu asistenci a také několik kontroverzních zákorků na hraně. Brankář Michal Neuvirth během tří zápasů dostal osm gólů.

  • Pittsburgh Penguins

    Dominik SimonFoto Michal Beránek (Sport)

    Zklamaný byl útočník Dominik Simon z prostoru, který mu poskytli u Penguins. V přípravě si zahrál jen jednou a zamířil na farmu. Sám hokejista se ale nevzdává, chce se skrz AHL probojovat výš. Čtyři zápasy si vyzkoušel defenzivní odborník Dominik Uher, připsal si ale tři záporné body.

  • St.Louis Blues

    Dmitrij JaškinFoto ČTK/AP

    Ve vynikajícím světle se předvedl Dmitrij Jaškin, který si třemi góly v pěti bitvách řekl o výraznější roli. Jeho dvanáct střel na bránu bylo také třetím nejlepším počinem v mužstvu Blues.

  • San Jose Sharks

    Tomáš HertlFoto Reuters / Kyle Terada-USA TODAY Sports

    Velká očekávání mají u Sharks od Tomáše Hertla a má je i sám hráč. V létě změnil stravovací návyky a na ledě je vidět, jak dobře se cítí. S pěti body (2+3) v pěti zápasech se stal nejproduktivnějším hráčem Sharks v přípravě.

  • Tampa Bay Lightning

    Andrej Šustr a Dominik MašínFoto ČTK/AP

    Střídavě se vedlo v exhibičních duelech českým hráčům. Ondřej Palát si připsal gól a nahrávku ve čtyřech bitvách a splnil očekávání. To obránci Andreji Šustrovi nejvýrazněji ve statistikách svítí kolonka šestí záporných bodů. Před cestou mezi juniory si na jeden zápas oblékl dres Lightning také zadák Dominik Mašín.

  • Toronto Maple Leafs

    Roman PolákFoto Profimedia.cz

    Roman Polák se předvedl hned v první přípravě, kde pěstmi zbušil svého soka a vyinkasoval 17 trestných minut. Jeho konečná bilance jsou tři záporné body ve čtyřech bitvách.

  • Vancouver Canucks

    Radim VrbataFoto ČTK/AP

    Tradiční střelec tentokrát zůstal na nahrávkách, ve čtyřech zápasech přišly dvě. Rozstřílí se, znovu by měl nastupovat s dvojčaty Sedinovými.

  • Washington Capitals

    Jakub VránaFoto ČTK/AP

    Talentovaný Jakub Vrána začne ročník na farmě v Hershey, kde ho poprvé čeká celá sezona. V barvách Capitals se ale prezentoval velmi příjemně, i když ve dvou utkáních nezvládl bodovat. Klidně by mohl letos NHL okusit.

  • Winnipeg Jets

    Ondřej PavelecFoto Reuters / Bruce Fedyck-USA TODAY Sports

    Ondřej Pavelec ve čtyřech utkáních obdržel devět gólů, ale vedl si velmi dobře a v bráně vypadal sebejistě. Obránce Jan Košťálek zvládl odehrát jedinou bitvu a po třech ročnících v juniorské soutěži si zkusí AHL v Manitobě.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud