20. prosince 2015 • 09:25

Zákrok na Voráčka rozpoutal melu. Mstít ho šli Gudas a Simmonds

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vánoční čas je tady a ve Philadelphii dostali dárek z nejkrásnějších. Český útočník Jakub Voráček se konečně dostává do formy, boduje a dává góly. To poslední, co by teď u Flyers chtěli, by bylo zranění týmové opory. K němu ale málem došlo na ledě Columbusu, kde si na rozjeté křídlo kolenem vyšlápl domácí forvard Brandon Dubinsky. Velmi rychle toho ale litoval.



V závěru první třetiny zachytil Voráček vyhozený kotouč ve středním pásmu a rozhodl se rychle změnit směr a pelášit zpět do útočného pásma. Jenže na bleskovou změnu pohybu už nedokázal zareagovat rozjetý Dubinsky a aby soupeře zastavil, pomohl si kolenem.

VIDEO: Dubinsky faulem zastavil Voráčka

Český hokejista padl na zem a v hledišti to zašumělo. I domácí publikum pochopilo, že bude zle. A Dubinsky si prakticky mohl vybrat, s kým si půjde o svém zákroku popovídat. Na amerického harcovníka, jenž před lety startoval kariéru v dresu NY Rangers vedle Jaromíra Jágra, totiž okamžitě skočili Wayne Simmonds a Radko Gudas.

Domácí hokejista se nakonec musel popasovat se Simmondsem, zatímco Gudas srovnal na led Matta Calverta, jenž se také zapojil do šarvátky. "Z toho místa, ze kterého jsem to viděl, byl Voráček jasně před ním, Dubinsky to udělal schválně," zlobil se po utkání pro philly.com Simmonds, který za celý incident vyfasoval celkem 17 trestných minut.

Co se týče hokeje, s Flyers to dlouho vypadalo bledě. Na ledě Blue Jackets prohrávali ještě na začátku třetí třetiny 0:2, ale když se v čase 54:19 potřetí v sezoně a podruhé ve třech utkáních trefil Voráček, stav hry byl rázem 2:2. Ryšavý útočník mohl o pár minut později dokonce rozhodnout, ale skvělým zákrokem ho vychytal nováček Joonas Korpisalo.

VIDEO: Voráčka vychytal Korpisalo

Jedenadvacetiletý Fin naskočil do své třetí bitvy v NHL, vychytal svou první výhru a byl vyhlášen hlavní hvězdou utkání. "Je to neuvěřitelné. Neklaplo mi to v prvním ani druhém zápase, tak konečně teď. Hodně se mi ulevilo," vykládal po zápase Korpisalo, který v závěrečném nájezdovém rozstřelu chytil 5 z 6 pokusů.

"Byl ohromný, hodně nás dnes podržel. Sice jsme mu nakonec přidělali trochu práce tím, že jsme zápas nechali dojít až k nájezdům, ale i tam byl skvělý," chválil brankáře pro NHL.com domácí kapitán Nick Foligno, který sám v rozstřelu neuspěl.

Columbus tedy slavil výhru 3:2 a proti Flyers drží celkem solidní sérii. Na svém ledě s tímto soupeřem neprohrál už téměř sedm let!

VIDEO: Třetí Voráčkův gól v sezoně

MATCH OVERVIEW LEGACY
20. 12. • 01:00
Columbus Blue Jackets
Columbus Blue Jackets
3:2
ONLINE
20. prosince
01:00
Philadelphia Flyers
Philadelphia Flyers
Góly

Domácí: 14:01. Saad, 38:09. Murray, . Dubinsky

Hosté: 45:32. Laughton, 54:19. Voráček

Sestavy

Domácí: Korpisalo (McElhinney) – Murray, Tjutin, Connauton, Prout, Falk, Boonarchuk – Jenner, Johansen, Foligno – Hartnell, Wennberg, Saad – Calvert, Dubinsky, Atkinson – Campbell, Karlsson, Clarkson. Trenér: John Tortorella

Hosté: Mason (Neuvirth) – Del Zotto, Gudas, Schultz, Medveděv, Gostisbehere, L. Schenn – Raffl, Giroux, B. Schenn – Voráček, Couturier, Simmonds – Read, Laughton, Umberger – Vande Velde, Bellemare, White. Trenér: Dave Hakstol

Rozhodčí

Kowal, Leggo – Brisebois, McElman

Stadion

Nationwide Arena, Columbus

Návštěva

14.080 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud