29. prosince 2015 • 17:00

Hertl houslil bažanta. Nechci se o tom bavit, zlobil se brankář

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Uspěl! Na vysvědčení brankáře Colorada Calvina Pickarda po jeho prvním letošním startu v NHL najdeme jedinou kaňku. Výhru nad San Jose a 35 úspěšných zákroků hyzdí gól Tomáše Hertla. Branka věru laciná, která ale dojem ze solidního debutu mladému Kanaďanovi zkazit nemohla.



Jak to v NHL nezřídkakdy bývá, na začátku Pickardova příběhu byl drnčící telefon. "Potřebujeme tě, sbal se a doraž," vyslechl si 23letý Kanaďan v pátek povolávací rozkaz. Toho času pobýval na farmě v San Ontoniu hrajícím AHL a na kontě měl pouhých sedmnáct startů v NHL.

Vstupenku do prvního týmu zajistilo Pickardovi zranění švýcarského náhradníka Avalanche Retto Berry, který má poraněný kotník. V nedělním domácím zápase proti Arizoně (prohra 1:2 v prodloužení) se rodák z Monctonu ještě choulil pod dekou na střídačce a sledoval počínání jedničky Semjona Varlamova. V pondělí už ale trenér Patrick Roy ukázal na něj.

"Bylo to úžasné," zářil před novináři po výhře 6:3 nad Sharks mladý gólman. "Samozřejmě nebylo snadné se jen tak sebrat a vyrazit sem, ale takový je hokejový život. Je skvělé, že kluci na uvítanou nasázeli šest gólů, to se vám hned dýchá i chytá lépe," hlásil Pickard pro nhl.com.

Jediný gól, který si Pickard může vyčítat, byla branka Tomáše Hertla ze 48. minuty na 3:4. Český útočník dosáhl na svůj čtvrtý gól v sezoně překvapivou střelou, která propadla brankáři mezi betony. "Jsem se svým výkonem spokojený. Samozřejmě až na ten třetí gól, o něm se raději bavit nebudeme," věděl o své vině Pickard.

VIDEO: Podívejte se na laciný gól od Tomáše Hertla

A ortel bývalého legendárního brankáře a v současnosti trenéra Avalanche Patricka Roye? "Calvin nás hlavně zkraje zápasu hodně podržel. Díky němu jsme byli pořád ve hře," pochválil novice v sestavě přísný kouč.

Hlavním strůjcem zisku dvou bodů pro Colorado byl po Pickardovi i útočník Nathan MacKinnon, autor hattricku.

Calvin Pickard ve svém 18. zápase v NHL vychytal výhru 6:3 nad San Jose
Calvin Pickard ve svém 18. zápase v NHL vychytal výhru 6:3 nad San Jose

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud