1. února 2016 • 10:19

Jágra nadchlo Utkání hvězd: Jestli jsem chtěl někdy prohrát, tak dnes

Autor: ČTK, pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Původně se Jaromíru Jágrovi na All Stars Game nechtělo a prosil fanoušky, aby ho nenominovali. Po konci exhibice v Nashvillu, na které dovedl tým Atlantické divize NHL do finále, ale český útočník změnil názor. „Jak už jsem říkal, chtěl jsem zůstat doma, trénovat a připravit se na zbývajících 30 zápasů s Floridou. Ale byla to zábava, o tom není pochyb,“ přiznal Jágr v rozhovoru pro nhl.com, že si svůj start užil.



Celkem celebrity zámořské soutěže nabídly v novém formátu exhibice ve třech dvacetiminutových minizápasech hraných v poli se třemi hráči na obou stranách 23 gólů a přehlídku další zábavy. "Samotné zápasy byly celkem dobré. Byl jsem překvapený. Hrálo se defenzívně a každých chtěl vyhrát," doplnil Jágr .

Hlavní postavou byl třiatřicetiletý John Scott, jehož z recese vybrali v hlasování na All Star Game za kapitána vítězného týmu Pacifické divize fanoušci. V souboji o finále s Centrální divizí (9:6) se předvedl dvěma góly a sklízel aplaus, pak se podílel i na výhře 1:0 nad Jágrem a spol. ve finále (1:0). Za vítězný tým nakonec převzal i šek na jeden milion dolarů.

Za neužitečnějšího hráče Scotta fanoušci vybrali i přesto, že nebyl v trojici, pro kterou měli hlasovat. Nakonec hlasování na Twitteru ale 203 centimetrů měřící a 118 kilogramů vážící obr s pouhými 11 body a pěti góly na kontě z 285 duelů v NHL ovládl. A získal také vůz Honda Pilot Touring SUV.

VIDEO | Podívejte se na Jágrův gól z All Star Game

"Je to další z věcí, které bych nevěřil, že se stane. Nikdy za milion let bych nedoufal, že se dostanu na Utkání hvězd NHL, diváci budou tak stát za mnou a dám dva góly v zápase. Nedá se to vyjádřit slovy. Je to neuvěřitelné," prohlásil Scott. Jeho představení si užívala v hledišti i s malými dcerami Evou a Gabriellou jeho těhotná manželka Danielle, která očekává v příštích dnech narození dvojčat.

Jágr považoval konec celého příběhu letošní All Star Game v Nashvillu za ideální. "Člověk nenávidí prohry, ale jestli jsem chtěl někdy prohrát, jsem rád, že to bylo dneska," potěšil čtvrtého nejproduktivnějšího hráče historie NHL Scottův triumf.

"Všichni mysleli, že to bude pro hokej špatné a ono se to otočilo možná v jeden z nejlepších příběhů. A víte co? On si to opravdu zasloužil, to je na tom zábavné," dodal Jágr, který se stal třetím nejstarším hráčem v historii All Star Game. V roce 1980 nastoupil v 51 letech Gordie Howe a v roce 1969 ve 44 letech Doug Harvey.

John Scott přebírá cenu pro nejužitečnějšího hráče
John Scott přebírá cenu pro nejužitečnějšího hráče

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud