15. února 2016 • 12:25

Jágr má narozeniny: Co dělal ve stejný den před 10, 20 a 30 lety?

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
  • Jaromír Jágr dnes slaví své 44 narozeninyJaromír Jágr dnes slaví své 44 narozeninyFOTO: Koláž: iSport.cz

    Svět se mění, ale některé věci zkrátka zůstávají. Hokejovou konstantou je Jaromír Jágr. Ostatní začínají kariéry a pomalu je zase končí, ale on zůstává, baví se, přizpůsobuje se, zkrátka stále žije hokejem. Dnes slaví český hokejista své 44. narozeniny a nezdá se, že by se zatím chystal hokejově zpomalit. A jak to s ním vlastně vypadalo před takovými deseti lety? Nebo před dvaceti a třiceti?

  • Jaromír Jágr - 44 let, Florida Panthers

    Jaromír Jágr teď rozdává úsměvy na FloriděFoto Reuters

    Překvapuje svou energií a vitalitou, baví neustálými vtípky a láskou k hokeji. Český hokejový národ ho miluje, ale (jestli to je vůbec možné) možná ještě více ho zbožňují v zámoří. Hlavně pro to, co všechno kanadskému národnímu sportu dokáže obětovat. Na Floridě je lákadlem, mentorem mladého týmu, výchovává mládež a trhá rekordy. V úctyhodném věku má ročník rozjetý na 59 bodů. V noci ho čeká pikantní zápas proti Pittsburghu, kde rozjel svojí hvězdnou zámořskou kariéru.

  • Jaromír Jágr - 34 let, NY Rangers

    V dresu New York Rangers hrál s kapitánským céčkemFoto Profimedia

    Povýlukový ročník byl v NHL bodově třetím nejlepším v jeho kariéře. Jágr byl kapitánem slavného týmu New York Rangers, řádil jak černá ruka a málokdy odcházel ze zápasu bez bodu. Nakonec jich nasbíral 123 a jen o dva mu utekla Art Ross Trophy, kterou ukořistil Joe Thornton ze San Jose. Pokud máte ale zájem o přesný detail, své 34. narozeniny oslavil Jaromír Jágr gólem v Itálii. Ten vstřelil na olympijských hrách v Turíně do sítě Německa při výhře 4:1.

  • Jaromír Jágr - 24 let, Pittsburgh Penguins

    V barvách Pittsburghu se stal hvězdou NHLFoto Profimedia

    Ročník 1995/96 byl Jágrovým úplně nejlepším v NHL. V 82 zápasech posbíral na dnešní dobu neskutečných 149 bodů (62+87), v lize byl nejlepší v počtu branek nastřílených ve vyrovnaném počtu hráčů na ledě (41), ve vítězných gólech (12) i v množství střel vyslaných na bránu (403). Ze všech 82 zápasů mimo jiné neodehrál jediný, kde by na svatyni soupeře nevystřelil ani jednou. V den svých 24. narozenin měl s Pittsburghem volno, o den později přispěl k výhře nad Winnipegem jednou brankou.

  • Jaromír Jágr - 14 let, Kladno

    Jaromír Jágr v roce 1990Foto Archiv Sport

    Rok, ve kterém explodoval Černobyl a narodil se například český herec Jiří Mádl, trávil čtrnáctiletý hokejista v kladenském starším dorostu a už tam ukazoval, co dokáže. Ve 36 zápasech mezi staršími soupeři posbíral 70 bodů (41+29) a průměrně sbíral 1,94 bodu na zápas.

  • Jaromír Jágr teď rozdává úsměvy na Floridě
    Jaromír Jágr teď rozdává úsměvy na Floridě

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud