16. března 2016 • 09:33

Jágr zblízka sledoval drsnou bitku. A diváci v Montrealu mu tleskali

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhý zápas ve dvou dnech zvládla Florida a po prohře na ledě NY Islanders přišlo na řadu vítězství 4:1 v kanadském Montrealu. Pod něj se svou 1111. nahrávkou v NHL podepsal také Jaromír Jágr, který si užil ovace od přejícího kanadského publika. A zblízka sledoval show svého parťáka Shawna Thorntona, který se přímo před očima legendy slušně popral s domácím Mikem Brownem.



Bitka přišla na řadu v 16. minutě hry, když Florida vedla 1:0 a byla příjemným osvěžením. Pustili se do sebe dva borci, kteří se ranařskými vložkami v zámoří živí už pořádně dlouho. Hostující Thornton téměř 14 let, drobnější Brown už skoro 9. Dohromady už se v NHL poprali více než dvěstěkrát!

VIDEO: Bitka přímo před Jágrem

A právě Jágr měl na pěstní souboj skutečně parádní výhled, bijci se totiž do akce pustili před střídačkami Floridy, tak blízko, že opřený útočník dokonce raději couvl. Souboj nakonec skončil remízou, i když osmatřicetiletý Thornton se zlobil, když sudí oba adrenalinem napumpované borce předčasně odtrhli.

Co se týče hokeje pokračoval volný pád domácích tabulkou, Canadiens znovu prohráli a poslední postupové místo do play off je tak vzdálené už devět bodů. Florida hraje v daleko větší pohodě, a to také předváděla od začátku duelu. Vedení si vzala hned ve 12. minutě a už ho nepustila. Když Jágr pomohl připravit branku na 4:1, dávno bylo hotovo.

Nicméně kanadské publikum, z posledních měsíců rozladěné výkony mužstva, si neodpustilo hlasité ovace při ohlašování Jágrovy 1111. asistence v NHL. To po zápase český hokejista ocenil.

VIDEO: Jágrova 1111. nahrávka v NHL

"Montreal je velké hokejové město. Hrát tady je vždy zážitek. Lidé tu hokej milují, bez ohledu na to, jak se Canadiens daří," řekl český veterán. "Pamatuji si, že jednou jsme tady s New York Rangers vedli po třiceti minutách 5:0 a diváci pořád fandili. Nemohl jsem tomu věřit, protože kdyby se to samé stalo v Madison Square Garden, lidé by nás vybučeli. Tohle pro mě bylo velké překvapení, stejně tak, že jsme nakonec prohráli 5:6," zavzpomínal Jágr.

Jenže tentokrát Jágrův tým vítězil a výhra to byla příjemná hlavně s ohledem na tabulku. Přímí konkurenti Boston i Tampa Bay v noci prohráli, takže Panthers jsou s 87 body znovu na čele Atlantické divize.

"Je to výborný tým, který je připravený na boje o Stanley Cup," řekl pro NHL.com kapitán montrealských Max Pacioretty. "Během přestupové uzávěrky byli velmi aktivní a já si myslím, že v play off ještě hodně lidem otevřou oči," dodal.

VIDEO: Sestřih utkání Montreal - Florida

MATCH OVERVIEW LEGACY
16. 3. • 00:30
Montreal Canadiens
Montreal Canadiens
1:4
ONLINE
16. března
00:30
Florida Panthers
Florida Panthers
Góly

Domácí: 37:23. Galchenyuk

Hosté: 11:46. Trocheck, 25:10. Bjugstad, 32:45. Hudler, 51:32. Barkov

Sestavy

Domácí: Condon (Scrivens) – Barberio, Markov, Pateryn, Jemelin, Dietz, Bartley – Andrighetto, Galchenyuk, Pacioretty – Mitchell, Plekanec, Byron – Lessio, McCarron, Matteau – Brown, Danault, De La Rose.

Hosté: Montoya (Luongo) – Ekblad, Kulikov, Kampfer, Campbell, Petrovic, Kindl – Jágr, Barkov, Huberdeau – Smith, Trocheck, Hudler – Shaw, Bjugstad, Purcell – Thornton, McKegg, Wilson.

Rozhodčí

Brad Meier, Dan O’Halloran – Matt MacPherson, Pierre Racicot

Stadion

Bell Centre, Montreal

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud