25. května 2016 • 10:51

Co naštvalo Poláka? Sudí možná objevil příčinu české bitky

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádná konkrétní obvinění, jen jasný vzkaz. "On ví, co udělal," řekl novinářům po pondělní bitce s bývalým spoluhráčem Dmitrijem Jaškinem, který nyní působí v St. Louis, obránce Roman Polák ze San Jose. V zámoří si na celou situaci z finále Západní konference posvítil někdejší prestižní sudí Kerry Fraser a incident si prohlédl nejen z hlediska arbitra. Snažil se také najít důvod duševního výbuchu českého beka.



České hokejové zákulisí bylo překvapené, bitka dvou Čechů v NHL? To je novina! Navíc když šlo o borce, kteří ještě nedávno působili ve stejných barvách. Situace také nebyla ideální, stav utkání byl 2:2 a stejný byl i stav série finále Západní konference. Ve hře bylo mnoho, na zbytečná vyloučení nebyl prostor.

Jenže co dělat, když cítíte nespravedlnost? Fraser se zaměřil na souboj u mantinelu, který přišel těsně před bitkou a pokusil se objevit klíč k pochopení incidentu. "Zdá se, že Jaškin při pádu nešťastně přisedl Polákovi nohu, a to vypadalo bolestivě," napsal ve svém blogu na stránkách TSN sudí, který v NHL odpískal více než 1900 zápasů.

VIDEO: Bitka poláka s Jaškinem

Poláka skutečně po tomto souboji popadl amok, který po několika úderech do Jaškinových zad hodlal opodál stojící sudí ocenit dvěma trestnými minutami za hrubost. Jenže souboj pokračoval až ke shozeným rukavicím a pěti minutám za rvačku na kontě obou hráčů.

Tady přichází na řadu další debata. Proč Polák neodbržel trest navíc za to, že celou bitku odstartoval? Jaškin se rozhodně prát nechtěl a liga má tento způsob ošetřený trestem navíc pro původce násilí na ledě. Bek ale krom zmíněných dvou minut za hrubost a pěti za bitku další nedostal.

Dostatečným trestem bylo to, že Blues přesilovou hru díky ráně Robby Fabbriho využili a v zápase zvýšili na 3:2. Kdyby pak utkání dotáhli do vítězného konce a urvali vedení v sérii, zbytečný trest českého beka by byl na očích ještě daleko víc. Fraser by přesto byl přísnější.

"Za Polákovo nekontrolované agresivní chování měli hrát po Fabbriho gólu ještě další dvě minuty v přesile," myslí si vysloužilý sudí.

Roman Polák se popral s Dmitrijem Jaškinem
Roman Polák se popral s Dmitrijem Jaškinem

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud