14. června 2016 • 10:12

Hertl promluvil o zranění. S ním mohlo být finále jiné, říká kouč

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomáš Hertl byl pro českého fanouška velkým lákadlem letošního finále Stanley Cupu, bohužel kdo zmeškal první dva duely série, dvaadvacetiletého borce si neužil. Urostlý bojovník se zranil po srážce s Patricem Hörnqvistem a postiženou částí těla bylo už dříve operované pravé koleno. Po včerejší konečné porážce a vyřazení Sharks český hokejista konečně promluvil.



Zaskočeně vypadaly útočné opory San Jose téměř v celém finále. Hertl do něj ale odstartoval skvěle, v prvním zápase dal gól, ve druhém napálil tři tyče, bezpochyby byl nejlepším útočníkem kalifornského týmu. Jenže už během druhé bitvy přišla rána do kolena a bolest dávala najevo, že všechno není tak jak má být.

"Hned po tom střetu jsem cítil, že všechno asi není v pořádku. Nebylo to ale tak zlé, tak jsem dohrál. Ale hned další den už to bylo jinak," vykládal pro CSN Bay Area křídelník, který už se v dalším průběhu finálové série neobjevil.

Jeho start byl před každým zápasem velké téma, jak je ale běžné, kouč Peter DeBoer i celé okolí neposkytovali žádné informace. Teď se ukázalo, že Hertl měl koleno pochroumané a kvůli rehabilitaci dál zůstává v zámoří.

Vynechávat klíčové zápasy sezony pro něj nebylo příjemné. V základní části chyběl v jediné bitvě, nemeškal ani play off. Až v sérii s Pittsburghem.

"Bylo těžké kluky jen sledovat a nemít možnost si zahrát. Každý den jsem se snažil připravit na další bitvu, ale nikdy jsem nebyl v takovém stavu, že bych mohl naskočit. Navíc proti týmu jako je Pittsburgh musíte být opravdu ready," popisoval Hertl své strasti.

O tom, jak by celá série dopadla kdyby v ní autor 21 branek ze základní části naskočil, se dá pouze spekulovat. Trenér DeBoer ale ví, že útočník, který pravidelně nastupoval v první formaci, zkrátka chyběl.

"Byl pro nás klíčovou součástí. Kdyby hrál, mohlo všechno vypadat jinak. Dobrá zpráva je ta, že nebude muset na operaci," utěšoval aspoň kouč.

Okolí i sebe.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud