15. července 2016 • 04:35

Kouče Floridy změny překvapily. Ale na papíře jsme lepší, řekl

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dovedl Floridu k bodově nejlepší sezoně v historii klubu, mohl přes léto pořádně odpočívat a posléze pokračovat v příjemně rozjeté práci. Trenérovi Gerardu Gallantovi to částečně vyšlo. Skutečně si odpočinul, ale vrátil se na místo, kde byl manažerský průvan. Nové tváře se objevily na mnoha pozicích a finalista na nejlepšího kouče roku nezastírá překvapení.



Tři klíčoví beci mu odešli, místo nich se objevili tři noví. Zmizel i spolehlivý náhradní gólman Al Montoya a obratem přišli brankáři rovnou dva. O změnách v zákulisí netřeba mluvit, bylo jich tolik...

"Je to podstatně jiný tým, než předtím. Je fajn se vrátit zpátky mezi své, ale chápu, že jsou tu především záležitosti platového stropu, které často udávají tón. Rozhodně jsem byl překvapený, ale náš klub je parádně sestavený," řekl pro Sun-Sentinel.

Na Floridě v těchto dnech probíhá kemp mladých tváří a je u něj i týmový lodivod. Jak si mladíci vedou sledoval zpoza mantinelu se svými dvěma novými asistenty. Panthers mají teď soupisku slušně našlapanou, šance, že by se někdo z chlapců rovnou prosadil, je nízká. Místo toho spíš Gallant musí přemýšlet nad tím, jak zapracuje zkušené beky Keitha Yandlea, Jasona Demerse či Marka Pysyka. Nerozhází mu tolik změn defenzivní koncept?

"Na papíře jsme teď lepší tým, podepsali jsme velmi dobré hráče, kteří jsou schopní s pukem. Celé to sestavíme a uvidí se, jak to půjde. Měli jsme dobrou sezonu, ale musíme být ještě lepší," burcuje.

Mladé tváře nezatracuje, především útočníci by mohli oživit zaběhlé lajny svou rychlostí, ale radikální změny nečekejte. Panthers jsou mladý tým, který zraje do svých nejlepších let. "Plno míst máme pevně daných, ale jsou tu i nějaká volná, o která se mohou ostatní poprat," vzkazuje Gallant.

Všechno ale nebude jen o mladých tvářích, jádro mužstva zůstává. Nové smlouvy dostali mladíci Aaron Ekblad, Vincent Trocheck i Reilly Smith a chybět nebude ani zkušený expert na vyhraná vhazování Derek MacKenzie. Zkrátka oblíbené tváře, na které se Gallant může spolehnout.

"Je důležité, že zůstali. Od toho se odrazíme a pokusíme se dostat ještě výše," slibuje Gallant, jehož Florida nasbírala celkem 103 bodů a v play off prohrála v 1. kole s New York Islanders.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud