Jan Barák
14. října 2016 • 10:22

Jágr s číslem 16. Uctil baseballistu, jeho formace řádila. Ukázal se i Zacha

Autor: Jan Barák
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Divákům v BB&T Center na Floridě se při rozbruslení před prvním utkání Panthers v nové sezoně (2:1 v prodloužení s New Jersey) naskytl zvláštní pohled. Šestnáctka na dresu, a tamhle další, a ještě jedna! Jágr a spol. navlékli pro warmup speciální úbor, kterým uctili baseballistu sousedních Miami Marlins José Fernandeze, který na konci září tragicky zemřel.



Hvězdný nadhazovač zahynul 25. září na Floridě při nehodě svého motorového člunu. Čtyřiadvacetiletý Kubánec byl jedním ze tří lidí, kteří nepřežili noční nehodu, při které jejich loď narazila poblíž pláže Miami Beach na mělčinu.

S hokejisty Floridy udržoval Fernandez vřelý vztah, v únoru vhodil slavnostní buly před utkáním s Pittsburghem a po sezoně několik borců pozval na trénink Marlins, aby si vyzkoušeli odpalování.

"Když nás Jose navštívil na našem zápase, bylo to totálně přirozené, skvělý zážitek," nechal se ještě před utkáním s Devils pro Miami Herald slyšet výkonný ředitel Panthers Matt Caldwell. "Byl to opravdu skvělý člověk, velmi otevřený a přátelský, v jeho blízkosti se každý cítil důležitě. Když se naši chlapci dozvěděli tu tragickou zprávu, byli extrémně smutní a chtěli něco udělat, nějak připomenout jeho památku," vysvětlil Caldwell.

Fernandezovu památku uctili Panthers důstojně. A to nejen úborem při rozbruslení, ale i konečným výsledkem, kdy odšpuntovali nový ročník vítězstvím 2:1 v prodloužení. A Češi byli vidět, jak jinak.

Jágrovi parťáci z lajny řádili

Jaromír Jágr, který nastoupil do svého 23. zahajovacího utkání sezony v kariéře a sedmkrát vystřelil na branku, byl na ledě u prvního gólů Panthers, který vstřelila náhrada za zraněného Jonathana Huberdeaua, levý křídelník Jonathan Marchessault. Pouhých 173 centimetrů vysoký Kanaďan se prosadil v 10. minutě, kdy využil dobré práce Jágra před brankou a napálil odražený puk do sítě.

VIDEO: Podívejte se na Jágrovu šikovnou clonu

"Marchy je výborný hráč, skutečná posila. Přišel z Tampy a ukázal, že bude platný, dnes hrál opravdu výborně, strašně toho odbruslil a odpracoval," pochválil pro stránky Sun-Sentinel svého nového parťáka Aleksander Barkov, který i celé utkání rozhodl.

Do prodloužení poslal zápas Pierre-Alexandre Parenteau, bod za druhou přihrávku si připsal Pavel Zacha, bod navíc ale vystřelil domácím právě finský útočník. "Nelehký zápas, ale lehký gól," smál se Barkov před novináři na tiskové konferenci. "Matheson v těžkém souboji vybojoval puk za brankou a já už ho do ní jen napálil."

VIDEO: Podívejte se na vítěznou trefu Barkova

Spokojený byl i trenér Panthers Gerrard Gallant. "Opravdu se mi zamlouvalo, jakým stylem jsme odehráli prodloužení i celý zápas. Je to pro nás dobrý start do sezony a velká výhra," řekl kouč týmu, který drží v prvních kláních sezony skvělou bilanci. Cats vyhráli pět z posledních šesti duelů.

Za highlight zápasu vybral server NHL Jágrovo udržení puku, kterým minutu před vítěznou trefou umožnil svému týmu vystřídat. Další zápas čeká Floridu v noci ze soboty na neděli, kdy doma přivítají Detroit s Petrem Mrázkem v brance.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud