23. listopadu 2016 • 14:30

Brankář na Kaši! Český talent ohromil nájezdem v rekordním maratonu

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když zadáte na stránkách NHL.com do hráčského vyhledávače jméno Ondřej Kaše, vyjede profil bez fotky. Dá se to pochopit, odchovanec chomutovského hokeje zapsal v noci v NHL teprve čtvrtý start. Mladý útočník se proti New York Islanders (2:3 SN) blýskl, v nájezdovém maratonu předvedl šikovnou kličku a dostal své jméno na seznam tří hvězd utkání. Takže adminové prestižního webu, bystřete!



Pokud měli někteří z 15 161 fanoušků v Honda Center v Anaheimu domluvené paní na hlídání, museli proti Islanders nervózně poposedávat. V normální hrací době skončil duel 2:2, pětiminutová divočina se třemi bruslaři na každé straně o bodu navíc nerozhodla. Budiž tedy nájezdy!

Obvykle tříkolová disciplína se neuvěřitelně natáhla, došla až do 14. rundy, delší nájezdový maraton ani jeden z týmů nikdy neabsolvoval. Diváky vysvobodil, a zároveň rozesmutnil, obránce Ostrovanů Nick Leddy, jehož forhendová klička byla to poslední, co se v zápase událo.

VIDEO: Podívejte se na poslední akci nájezdového maratonu

"Bylo to dlouhé, hodně dlouhé. Prostě jsem se už jen modlil, ať dá někdo branku, kdokoliv," přiznal své pocity novinářům brankář Islanders Thomas Greiss, autor 39 úspěšných zákroků. "Nudné to není, to vůbec ne. Musíte se soustředit, kdo na vás jede, co asi udělá, ale je to trošku vyčerpávající, to je pravda."

Hráči si narozdíl od Greisse nájezdy užili. "Byla to zábava, něco nového pro fanoušky. Je hodně zajímavé vidět, jak nájezdy jezdí borci, kteří je moc netrénují. Na střídačce jsme se dost nasmáli, ale samozřejmě ten bod navíc jsme získat chtěli,"dodal obránce Ducks Cam Fowler.

Kaše zvonil na tyčky

Výraznou stopu v zápase nechal i 21letý český forvard Anaheimu Ondřej Kaše. Na pravém křídle čtvrté brázdy odehrál necelých třináct minut, v normální hrací době dvakrát trefil tyčku. A to hlavní nakonec, v osmé sérii nájezdů s přehledem zkušeného mazáka vykoupal brankáře Greisse.

Rodák z Kadaně, který ve čtyřech utkáních NHL zatím nasbíral jednu asistenci, byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu.

VIDEO: Podívejte se na šikovné ruce Ondřeje Kaše

"Je to NHL, pro mě úžasná odměna. Každý zápas je super," těšil se před dvěma dny z druhého nesmělého koštování NEJ hokejové ligy světa Kaše, kterého Ducks povolali z farmy v San Diegu 20. listopadu před prestižním zápasem s Los Angeles.

Předtím Kaše odehrál za první tým už dva zápasy na začátku měsíce. V dresu San Diega si v této sezoně nižší soutěže AHL připsal v devíti duelech sedm bodů za tři branky a čtyři přihrávky. V minulém ročníku sehrál za Gulls v základní části jen 25 utkání a nasbíral 14 bodů za osm gólů a šest asistencí. V devíti duelech play off zaznamenal jednu trefu a tři přihrávky.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud