9. prosince 2016 • 10:42

Je bezcharakterní, zranil mě schválně, odvázal se McDavid. Soupeři i nadával

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Profík na ledě a profík v šatně, to je úděl sportovní superstar. Ale někdy to zkrátka klouzne každému. Connor McDavid si poprvé od svého loňského zranění zahrál proti Philadelphii a jeho pozápasový rozhovor byl výživný. Beka Brandona Manninga, který tehdy byl u osudné srážky, nazval bezcharakterním hráčem a obvinil ho z toho, že vše udělal schválně. Ke špatné náladě nepomohl ani zápas, ve kterém Oilers vedli 2:0 a 5:3 a stejně prohráli 5:6.



Connor McDavid září, v kanadském bodování má devítibodový náskok a Edmonton má po letech konečně hrdinu, který ho může dotáhnout do play off. Kanaďanovi se dařilo už vloni, jenže všechno zastavil střet s obráncem Manningem z 8. prosince. Zlomená klíční kost vyřadila hvězdičku do konce sezony a vzpomínka na rok starou událost se ve čtvrtek ukázala jako velmi živá.

Vše bylo poznat už na ledě. Když McDavid ve 25. minutě zvýšil na 2:0, byl na ledě i Manning a hostující útočník si neodpustil ostrou zprávu vyslanou k obránci. „F*** you, you f*****g bi***", dalo se lehce odezírat ze rtů hráči, který k projíždějícímu soupeři ještě připojil pohrdavý úsměv. Překladu asi netřeba. Jenže to ještě McDavid netušil, jak mizerně pro něj a jeho tým utkání dopadne.

VIDEO: Nejdřív gól, pak popichování soupeře

Po zápase otázky novinářů znovu sklouzly na toto téma a kapitána kanadského celku viditelně naštvaly předzápasové výroky Manninga, kde popírá, že by před rokem jednal cíleně. „Média se to před rokem snažila nafouknout a každý chtěl, abych řekl, že to udělal schválně. On k tomu dneska něco řekl a myslím, že to byla jedna z těch nejméně charakterních věcí, co jsem kdy viděl," překvapil po zápase ostrými výroky a dodal, že je toho názoru, že soupeř ho zranit chtěl.

Tyhle věty šokovaly i samotného Manninga, který údajně před rokem dokonce dostával zprávy, ve kterých mu bylo vyhrožováno smrtí. Sám je přesvědčen o naprostém opaku, než jeho protihráč.

„Nikdy bych nikoho schválně nezranil," ohradil se v rozhovoru pro philly.com. „Mluvil o mně jako o bezcharakterním hráči, ale viděli jste ho na ledě? Minutu pořvával na naši střídačku, ať jdu na led. Po svém gólu na mě taky pokřikoval, myslím, že bylo jasně vidět, o co mu dneska šlo," vrátil mu úder šestadvacetiletý obránce.

To je hodně ostrých slov na dnešní NHL, která už na rivality dvou znepřátelených týmů vlastně jen vzpomíná. Tady by ale jedna nová mohla vzniknout. Vše se ukáže 16. února, to se Flyers s Edmontonem utkají znovu.

VIDEO: Sestřih utkání Philadelphia - Edmonton

MATCH OVERVIEW LEGACY
9. 12. • 01:00
Philadelphia Flyers
Philadelphia Flyers
6:5
ONLINE
9. prosince
01:00
Edmonton Oilers
Edmonton Oilers
Góly

Domácí: 32:31. Streit, 33:24. Bellemare, 33:43. Giroux, 46:31. Voráček, 52:11. Giroux, 58:31. Raffl

Hosté: 04:39. Draisaitl, 24:35. McDavid, 36:15. Sekera, 43:07. Pouliot, 45:12. Klefbom

Sestavy

Domácí: S. Mason (Stolarz) – Gudas, Streit (A), Gostisbehere, Manning, MacDonald, Provorov – Voráček, Giroux (C), Raffl – Simmonds (A), B. Schenn, Konecny – Weise, Cousins, Leier – Ljubimov, Bellemare, VandeVelde.

Hosté: Gustavsson (Talbot) – Russell, Sekera, A. Larsson, Klefbom, Benning, Simpson – Caggiula, McDavid (C), Lucic (A) – Eberle, Nugent-Hopkins (A), Maroon – Puljujärvi, Draisaitl, Pouliot – Kassian, Letestu, Hendricks.

Rozhodčí

Nicholson, Hebert – Shewchyk, Galloway

Stadion

Wells Fargo Center, Philadelphia

Návštěva

19346 diváků

Michael Raffl právě rozhodl, teď už ho čeká jen srážka s brankářem Jonasem Gustavssonem
Michael Raffl právě rozhodl, teď už ho čeká jen srážka s brankářem Jonasem Gustavssonem

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud