Jan Barák
6. ledna 2017 • 19:05

Kdo je Mrázkův rival? Coreau slavil nulu, váží přes metrák a mastí Xbox

Autor: Jan Barák
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

"Who the f*uck is Alice." Pamatujete? Asi ano, píseň britské glam rockové skupiny Smokie byla ve své době neuvěřitelný hit. Podobně teď v hokejovém Detroitu frčí vytáhlý brankář Jared Coreau. Při zranění Jimmyho Howarda dostal šanci a přidělává vrásky na tváři Petra Mrázka. Naposledy v nočním utkání vynuloval Los Angeles a celá NHL řeší jedinou otázku. Kdo je sakra Coreau?



Rodák z kanadského Perthu zneškodnil na ledě Los Angeles všech 34 střel, připsal si první čisté konto v sezoně a dovedl tým k výhře 4:0. Na to, že šlo teprve o jeho páté vystoupení v NHL, výborný počin. Red Wings vstřelili tři góly v první třetině, dva z nich padly z hole Thomase Vaneka, a napravili tak dvě poslední porážky s Torontem (4:5 v prodloužení při venkovním Centennial Classic) a Anaheimem (0:2).

"Jasně, cítím se dobře, hodně dobře. Ale nemyslím si, že bych kariéru mohl postavit na jednom vychytaném čistém kontu. Budu muset ještě hodně přidat," rozprávěl s novináři po utkání 193 centimetrů vysoký brankář, který v utkání zneškodnil i trestné střílení.

Chcete se osobně setkat s Jágrem a vidět ho v NHL? Hrajte Sazka Fantasy!

Sazka Fantasy Sazka FantasyFoto Koláž iSport.cz

Zuby si na něm v osmé minutě za stavu 1:0 pro hosty vylámal Tanner Pearsson, rychlá střela zápěstím se roztříštila o beton. "Tanner je výborný hráč, v lize nasázel už strašně moc gólů. Je hodně nečitelný, byl jsem připraven při trestném střílení na všechno, blafák i střelu. Nakonec jen vystřelil a trefil mě. Dobře, že jsem tak udržel momentum utkání na naší straně," hlásil pro NHL.com spokojený Coreau a pochválil i defenzivu Red Wings.

VIDEO: Podívejte se, jak Coreau vychytal Los Angeles

"Viděli jste to, naše obrana byla úžasná, strašně moc střel kluci zblokovali. Důležitá výhra pro nás, na kterou musíme navázat už v příštím utkání v sobotu v San Jose," dodal gólman, u kterého statistiky uvádí váhu 107 kilogramů. Ideální váha pro člověka měřícího 193 centimetrů je přitom 93,1 kg!

S Mrázkem si Coreau rozumí

Vlídná slova pro brankáře, který sezonu začal na farmě Detroitu v Grand Rapids Griffins v AHL, kde zatím odchytal sedmnáct utkání, našel i poražený obránce Kings Drew Doughty. "Odvedl svou práci výborně, byl jistý a nedal nám moc příležitostí k dorážkám. My každopádně musíme zlepšit bojovnost, na které naše hra stojí, dnes jsem ji tam opravdu neviděl," čílil se dvojnásobný olympijský vítěz.

O Coreauovi, který si čas na hotelu na farmě nejraději krátil hraním na konzoli Xbox, promluvil ke konci roku v rozhovoru pro Sport i Petr Mrázek, před sezonou zamýšlený jako jednička rudé organizace. „My spolu vycházíme dobře. Známe se už dva roky zpátky, kdy jsme spolu byli na farmě. Známe se a klape to. NHL je pro něj nová zkušenost, je vidět, že na to ještě není úplně zvyklý. Tahle soutěž je jen o zkušenostech, které do budoucna jistě získá.“

A jak to tedy s brankáři Detroitu vypadá aktuálně? Od zranění do té doby výtečného Howarda, který utrpěl újmu 22. prosince v duelu s Tampou, odehráli Red Wings šest utkání. Coreau lapal čtyřikrát a třikrát zvítězil, Mrázek byl v brance dvakrát a v obou případech odjel z ledu poražen.

Čísla obou omaskovaných mužů vyznívající ve prospěch o rok staršího Kanaďana, Mrázek má úspěšnost zákroků 89.7% a průměr gólu na zápas 3.06, Coreau 91.3% a 2.75 branky na zápas. Nepoměrně jiný je i plat obou borců, rodák z Ostravy stojí Red Wings 4 miliony dolarů, Coreau jen 575 000.

Na koho tedy ukáže Jeff Blashill v noci ze soboty na neděli proti Sharks, to je otázka. Ale znáte to, vítězná sestava se nemění...

Jared Coreau pomohl Detroitu k výhře nad Los Angeles bezchybným výkonem
Jared Coreau pomohl Detroitu k výhře nad Los Angeles bezchybným výkonem

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud