Pavel Ryšavý
13. července 2017 • 22:00

Pastrňák a další mladíci. Z koho NHL v příští sezoně udělá boháče?

Vstoupit do diskuse
0
  • Mladí chránění hráči čekají na smlouvy. Jak moc se napakují?Mladí chránění hráči čekají na smlouvy. Jak moc se napakují?FOTO: Koláž: iSport.cz

    Je to téma, pro Boston úplně největší. Úkol léta. Podepsat smlouvu s Davidem Pastrňákem? Naprostá priorita. „Měli jsme několik rozhovorů s jeho týmem a doufáme, že se na něčem v blízké budoucnosti domluvíme,“ nechal se slyšet generální manažer Don Sweeney. Pod platovým stropem mají Bruins 12 milionů dolarů. Prostor na vyjednávání nové smlouvy pro mladého střelce je relativně velký. A jak jsou na tom další mladé tváře zatím bez smlouvy?

  • Leon Draisaitl (Edmonton)

    Leon DraisaitlFoto Jason Franson/The Canadian Press via AP

    Zápasy v NHL: 191
    Body v NHL: 137 (50+87)
    Plat v poslední sezoně: 925 tisíc dolarů

    Hlavní eso celé NHL a Edmontonu je McDavid, ale nejlepší německý hokejista současnosti je pro Oilers taky hodně důležitý. Centr do druhé lajny, případně křídlo k McDavidovi. Tahle dvojka má táhnout klub ke Stanley Cupu. Kolem Draisaitla není takový humbuk, ale Edmonton ho nutně potřebuje a na dlouho.

  • David Pastrňák (Boston)

    David PastrňákFoto Profimedia.cz

    Zápasy v NHL: 172
    Body v NHL: 123 (59+64)
    Plat v poslední sezoně: 925 tisíc dolarů

    Hráče jeho kalibru v týmu mít chcete. Má čich na góly, nosí v sobě výjimečný střelecký instinkt a v NHL ho už prodal. Ještě před 21. narozeninami zvládl sezonu, ve které nasypal 34 gólů, takhle začínají hvězdy. Má rychlost, techniku i stabilitu, takže všechny předpoklady pro moderní hokej.

  • Colton Parayko (St.Louis)

    Colton ParaykoFoto Reuters / Jeff Curry-USA TODAY Sports

    Zápasy v NHL: 160
    Body v NHL: 68 (13+55)
    Plat v poslední sezoně: 858 tisíc dolarů

    V jedné věci vám tenhle vysoký obránce musí připomínat Al MacInnise. Napřáhne se a prásk, z jeho hokejky vyletí raketa. Má neskutečnou ránu a pomalu dozrává v top beka celé NHL. Za St. Louis odehrál dvě sezony, v obou posbíral přes 30 bodů. Vyhnul se mu výpadek, který na hráče ve druhém roce občas sedne.

  • Alexander Wennberg (Columbus)

    Alexander WennbergFoto Profimedia

    Zápasy v NHL: 214
    Body v NHL: 119 (25+94)
    Plat v poslední sezoně: 925 tisíc dolarů

    Krásně je vidět, jak roste. První sezona v NHL? 20 bodů. Ve druhé 40, ve třetí 59. V těch dalších by se švédský centr klidně mohl blížit 80. V Columbusu roste spíš tak nějak nenápadně, ale jde o jednoho z nejšikovnějších centrů v lize. Má solidní střelu, ale ještě mnohem radši nahrává. Neškodilo by mu, kdyby byl sobečtější.

  • Bo Horvat (Vancouver)

    Bo HorvatFoto Reuters / Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports

    Zápasy v NHL: 231
    Body v NHL: 117 (49+68)
    Plat v poslední sezoně: 894 tisíc dolarů

    Jednou to přijde, bratři Sedinové vezmou kufr, zabalí kariéru v NHL a odjedou si užívat důchod do Švédska. Vancouver to bude hodně bolet, ale o hodně méně, když si z mladého centra vychová nového lídra. Má potenciál se stát ústřední postavou nových Canuks, je silný vepředu i vzadu. Přesně hráč, jakého trenér miluje.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud