9. října 2017 • 12:50

Kanonýr už zase pálí. Ovečkin je hladovější než před rokem, říká parťák

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Uplynulý ročník se zařadil statisticky mezi ty nejslabší v zámořské kariéře Alexandra Ovečkina. "Jen" 33 branek a 36 asistencí je na špičkového snajpra málo. K tomu přidejte, že jeho nadupaný Washington v play off znovu brzy vypadl a on vstřelil v posledních devíti zápasech jen dva góly a spekulace o úpadku superhvězdy jsou tady. Říjen 2017 ale ukazuje, že byly plané.



Dva zápasy zatím zvládli v tomto ročníku hokejisté Washingtonu. Z obou byla výhra a na kontě mají Capitals příjemných deset vstřelených branek ze hry. Neskutečné je, že hned sedm jich má na kontě kapitán mužstva! Navíc v utkání proti Ottawě a později také proti Montrealu ukázal, že k úspěchu mu bohatě stačí jedna dvacetiminutovka.

VIDEO: Ovečkin dokončuje hattrick proti Montrealu

Premiérový zápas ročníku proti Ottawě ještě ve 45. minutě vypadal lépe pro kanadský tým. Ale pak zaúřadoval Ovečkin a během šesti minut vstřelil hattrick. O dva dny později proti Montrealu začal zápas nechytatelnou dělovkou v čase 00:20 a o necelých 18 minut později už na led znovu létaly čepice. Čtvrtá trefa v čase 36:46 už byla jen potvrzením střelecké pohody.

VIDEO: Takhle vypadal Ovečkinův čtyřgólový večer

„Je hladovější než před rokem. Je to vidět v jeho očích," řekl spoluhráč z útoku Jevgenij Kuzněcov, který mu nahrál na všechny branky. Třetí do party Jakub Vrána pomohl třemi nahrávkami a také svým hbitým pohybem.

Před rokem dosáhl Ovečkin na sedm branek po jedenácti zápasech, teď odstartoval hattricky ve dvou prvních zápasech. Jako první muž po přesně sto letech. Paráda! Rodák z Moskvy tak na všechny pochybovače může s klidem dělat dlouhý nos, sice jde jen o dvě utkání, ale všichni vidí, že jeho střelecký apetit je zpět.

„Jakmile začnete o těch nejlepších sportovcích pochybovat, motivuje je to a dokážou se sebrat. Doufám, že tohle je přesně ten případ, pomohlo by to Alexovi i nám všem," řekl pro NHL.com trenér Barry Trotz, který narážel na výtky kritiků, jenž tvrdí, že Ovečkin už není padesátigólovým mužem.

Za nalezenou střeleckou formou je pravděpodobně i pomoc stratéga ze střídačky. Ten se v létě zastavil v Moskvě a promluvil mu do duše. Tématem byla fyzička. Ovečkin se tedy přestal soustředit na sílu a zapracoval na mrštnosti. Změnil i jídelníček a trochu zhubl.

„Bruslí lépe, rychle dojíždí puky a jeho rány jsou nechytatelné," vysvětloval Trotz něco, o čem se během týdne přesvědčili gólmani dvou kanadských mužstev.

Jeho výkon nepřekvapil obránce Montrealu Karla Alznera, který ke Canadiens v létě přestoupil právě z Washingtonu a vedle bombarďáka roky působil. Teď zblízka viděl galapředstavení, které by mu ještě před pár měsíci asi udělalo velkou radost...

„Je to skutečně hodně pyšný chlapík, jakmile o něm začnete pochybovat, tak vám předvede opak," řekl kanadský obránce.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud