15. října 2015 • 14:12

Říkají mu český ničitel! Nakládal začal v AHL jako hvězda zápasu

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to jen jeden zápas, těžko dělat závěry, ale páni ten se Jakubu Nakládalovi povedl! Víkendovou premiéru na farmě Calgary ve Stocktonu ozářil dvěma asistencemi při kanonádě proti Rockfordu (7:0) a zaujal především zkušeným projevem ostříleného mazáka. Byl také vyhlášen první hvězdou zápasu.



Klíčem k výhře domácího mužstva byly výborně zvládnuté přesilové hry, v těch tým Heat udeřil hned třikrát. Ve dvou případech u toho byl i Nakládal, který si pro svou tvrdou ránu hned vysloužil přezdívku Czech Wrecker, tedy v překladu něco jako český ničitel.

"Musím říct, že Nakládal nás svým výkonem dost překvapil. Jeho práce s pukem byla výborná a těžili z ní také ostatní hráči. Hodně ovlivnil naši hru," chválil si trenér Ryan Huska pro oficiální klubové stránky.

Spokojený byl také sám sedmadvacetiletý zadák, který ale své představení nechtěl nijak přeceňovat. "Náš výkon v přesilové hře byl klíčový pro vývoj zápasu. Všichni spoluhráči se mi neustále nabízeli, každý byl připravený," chválil český reprezentant.

Další bitva čeká tým Stockton Heat v noci ze čtvrtka na pátek, proti mužstvu San Jose Barracuda. Nakládal bude určitě u toho, ale kdo ví, na jak dlouho.

Své angažmá v zámoří odstartoval povedeným kempem v Calgary a do prvního týmu mu skutečně nechybělo mnoho. V přípravě se navíc lehce zranil, což bylo minusem. Když bude dál v podobných výkonech pokračovat, sen v podobně NHL se mu brzy splní.

Vstoupit do diskuse
0