19. října 2015 • 10:36

Straka se PERE o šanci: Složil bitkaře, kterého zkrvavil i Voráček

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třetí sezonu se na farmě Philadelphie pere o svou šanci český útočník Petr Straka. V uplynulé sezoně už na tři utkání nahlédl do NHL, letos znovu začal na farmě, ale až bude potřeba Flyers doplnit, měl by patřit mezi první adepty na povýšení. V dresu záložního mužstva boduje a o víkendu předvedl, že se umí také poprat.



V sobotu nastoupil Strakův tým Lehigh Valley proti rivalovi z Wilkes-Barre. Představte si tedy bitvu Philadelphie s Pittsburghem, jenom přece jen o trochu drsnější. Tak se v AHL hraje.

Do zápasových statistik výrazně promluvili i dva čeští hokejisté. Za domácí to byl čtyřbodový Dominik Simon, na straně Lehigh Valley právě Straka. Ten v čase 1:11 otevřel skóre duelu a v čase 3:49 shodil rukavice.

Kdyby ale Straka od začátku tušil, s kým se pouští do křížku, možná by raději zvolnil. Odchovanec Plzně není žádný rváč, v AHL se do víkendu porval pouze jednou. To Steve Oleksy, který byl jeho soupeřem, zvládne i deset rvaček za sezonu.

VIDEO: Straka se nezalekl zkušenějšího soupeře

Do hostujícího útočníka se také pěkně pustil, Straka ale rány od beka soupeře ustál a nakonec sám zaútočil a poslal naštvaného protivníka k zemi. A nebylo to poprvé, co Oleksy zblízka pozoroval pěsti od českého hokejisty.

V roce 2013 hájil americký obránce barvy Washingtonu Capitals a tehdy ho vyzval k souboji současný lídr Philadelphie Jakub Voráček. Oleksy byl nakonec ten, kdo putoval v krvi do šaten.

Co se týče hokejového utkání a konečného výsledku, nepomohl Lehigh Valley ani výborný vstup do zápasu a rychlé vedení 3:0. Wilkes-Barre nakonec slavilo výhru 6:4.

Vstoupit do diskuse
0