19. května 2011 • 15:15

Jsme zaskočení, říkají hokejisté o konci Hanlona

Autor: bk
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Glen Hanlon se slovenskými hokejisty propadl na domácím šampionátu, s týmem nepostoupil ani do čtvrtfinále. Kanadský kouč kvůli mizerným výsledkům dostal podle očekávání padáka. Jeho konec na slovenské střídačce však zaskočil samotné hráče. "Jsme překvapení," řekli po oznámení verdiktu Marián Hossa nebo Milan Jurčina.



Hanlon se odchodu bránil, věřil, že od slovenského svazu ještě dostane šanci. Tristní výsledky na šampionátu však zavinily to, že po šampionátu u týmu skončil.

"Myslel jsem si, že Glen zůstane. Jsem překvapený a z tohoto verdiktu maximálně zklamaný, uvedl Richard Lintner, obránce celku KHL Dynama Minsk.



"Jsem překvapený," přidal se Milan Jurčina, ještě v loňské sezoně obránce Columbusu Blue Jackets.

Fanoušci hlasitě volali po jeho odchodu, svaz už nechtěl čelit tlaku na jeho odvolání. Většina hráčů však za svým koučem stála a přála si, aby u reprezentace pokračoval.

Glen Hanlon po světovém šampionátu skončil u slovenské reprezentace
Glen Hanlon po světovém šampionátu skončil u slovenské reprezentace


"Trošku mě to překvapilo. Do jisté míry jsem to sice očekával, největší odpovědnost za výsledky nese trenér. Je vždycky jednodušší vyhodit trenéra než celé mužstvo. Ale nepřekvapilo by ně ani to, kdyby zůstal," uvedl Marián Hossa, hvězda zámořského Chicaga.

Jediného z oslovených hokejistů, kterého konec Hanlona nezaskočil, je Lubomír Višňovský. "Výsledky hovořily proti němu, takže se to dalo čekat. Byl velký tlak na svaz, aby něco udělal. A ten se rozhodl pro tento krok. Slízl to trenér, tak to většinou bývá, že je první na odstřel," prohlásil bek Anaheimu.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud